Karabük Sağlık Sen 5. Olağan Genel Kurulu Karabük Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. 

Genel Kurula; Ak Parti Karabük İl Başkan Yardımcısı Nurettin EMLİK, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Özkan ÇETİNKAYA , Ak Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet SARI, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet Sarı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen’in yanı sıra Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ve kurum temsilcileri katıldı.

Genel Kurula katılamayan Ak Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi GÜNEŞ ve Cumhur ÜNAL  telgraflarla yeni şube başkanı Sezgin AYDOĞMUŞ ve ekibine başarılar diledi.
Şube Başkanlığına seçilen Sezgin Aydoğmuş  “Görevi devraldığım Selçuk Taşyapar başkanıma hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Karabük’teki tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için elimizden geleninin en iyisini yapacağız. Sefer bizden zafer Allah’tan” ifadelerini kullandı.

Genel kurulda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş,  “Sağlık çalışanlarının gelirleri azaldı. Döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizlik sağlık çalışanlarının canına tak etti. Bugün sağlık çalışanlarının yüzde 98’i döner sermaye sistemini adaletsiz buluyor. Sağlık Bakanlığı bu sorunu bir an önce çözüme kavuşturmalı. Adil bir ücret politikasının oluşturulması için biz mücadelemizi veriyoruz. Sağlık-Sen olarak sorunları her platformda dile getiriyoruz. Bu sorunlara dair çözümleri de paylaşıyoruz. Yaşanan haksızlıklardan ve adaletsizliklerden her bir yetkilinin haberi var” dedi.

“Kamu Çalışanlarının Refah Seviyeleri Artırılmalı”

Kamu çalışanlarının refah seviyelerinin azaldığını kaydeden Durmuş, “Çalışanların maaşları enflasyonun altında ezilmiştir. Kamu çalışanlarının refah seviyelerini artıracak adımlar ivedilikle atılmalıdır.Yetkililer sorunlara çözüm odaklı yaklaşmalı. Yaşanan sorunlar çalışanları yıpranmışlığa ve tükenmişliğe sürüklüyor. Eğer çalışanları memnun etmek istiyorsanız önce sorunlara çözüm bulunmalı ”dedi.

Editör: TE Bilisim