Bazı Sağlık Sen Şube Başkanları sosyal medya hesaplarından  basın açıklaması yaptı

Bugüne kadar covid-19 a karşı verdiği mücadelede birçok kıymetli neferini şehit veren Sağlık çalışanlarımıza her kesimden gelen minnet dolu teşekkür ve alkışı çalışanlarımiz için pozitif yönde yayınlayacağı yönetmelik ve genelgelerle motivasyona çevirecek olan Sağlık Bakanlığı beklediğimiz gibi yine sınıfta kalmıştır.

Sahadan birhaber masa başında covid-19 mücadelesi verenlerin hazırladığı geçici ek ödeme yönetmeliği ile sağlık çalışanlarımıza yeni bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

Aylardır seyyanen zam istediğimiz çalışanlarımıza bırakın zammı iki aydır hakettikleri performansı bile ödeyemen bir sistem ve bakanlık malesef artık vicdanları yaralamaya başlamış TV önündeki sağlık çalışanlarına yönelik duygusal bir havada sarfettikleri fedakar cefakar sağlık çalışanlarımız sözleri samimiyetini kaybetmiştir.

Aylardir maske mesafe ve hijyene dikkat edelim sozlerindeki istikrarı sağlık çalışanlarımızin feryatlarina kulak tıkama konusunda da başarı ile gösteren sayın sağlık bakanımıza buradan artık tükendiğimizi hayal kırıklığı yaşamaktan yorulduğumuzu söylemek istiyorum.

Sürekli çalışan izin hakkı olmayan işyerini terkedemeyen haftasonu da sokağa çıkma yasağından dolayı ev hapsi yaşayan Sağlıkçının hayatı işle ev arasına sıkışmış ne zaman biteceği belli olmayan askerliğe dönüşmüştür.

Hal böyle iken toplam sağlık çalışanlarımızın sadece %25' ine fayda verecek güdük bir yonetmeligi kabul etmediğimi paydaşlarında görüşü alınarak ortak bir akılla yeniden hazırlanmasının gerekliliğine inanıyor buradanda söylüyorum.

Editör: TE Bilisim