Sağlık Sen Genel Başkan yardımcısı Şemsettin Karadoğan,
" Pandemi de izin yok, rapor yok, okul yok, kreş yok, bakıcı bulmak zor, yaşlı aile büyükleri risk altındayken ; Sağlık Çalışanları olarak sizin hastalarınıza (anne, baba, evlat) evde bakıma muhtaç, bakamadığımız kendi çocuklarımız, bebeklerimiz gibi bakıyoruz.
Siz rahat olun.!
Biz hasta olduğunuz da sizlere bakarız. Annelerinize, babalarınıza bakarız.
Kardeşleriniz ve evlatlarınıza da bakarız. İçiniz rahat olsun. Gözünüz arkada kalmasın. Hem de sadece iş olsun diye değil, gözümüz gibi bakarız.
Ateşlenirlerse düşürür, üşürlerse üstlerini örter, korkarlarsa yanların da oluruz. Bizim zaten işimiz bu ya...Yemeklerini de yedirir, üstlerini de giydirir ve hatta biliyormusunuz gerekirse bebek gibi altlarını bile bezleriz. Siz gönlünüzü ferah tutun...
Yıkarız, sileriz, tırnakları uzamışsa keseriz. Kaldırır yürütürüz. Meslek bu ya ,cânı gönülden, güler yüzle, büyük bir motivasyonla ne gerekirse yaparız.
Ve hatta evde bakım çağında olup bir buçuk senedir pandemiyle mücadele ederken bir türlü sıranın onlara gelmediği kimsenin düşünmediği evlatlarımız var ya ; İşte hepinizi o bakamadığımız evlatlarımızın yerine koyarak bakarız.!
Sağlık Çalışanıyız biz. Hamurumuz öyle gönlü bol yoğurulmuş ki, dünyaları bakarız biz. Bakarız bakmasına da evde 10 yaş altı çocuklarımıza bakacak kimse yokken bu çaresizlik içerisinde neden bırakılırız.?
Bir ülke de Pandeminin bütün yükü Sağlık Çalışanlarının ve onların bakıma muhtaç çocuklarının üzerinden mi geçer.?
Karar alıcılara sesleniyorum elinizi vicdanınıza koyun. Aldığınız adaletsiz kararlar uygulamaya konduğunda hakkaniyetsizliğe ve dahi mağduriyetlere yol açıyorsa ivedi çözüm bulmak zorundasınız. Bizler yüksünmeden mesleğimiz deyip memleketimizin insanlarına bakarken bizlerin evlatlarının ne olacağının düşünülmemesi, gözümüzün arkada kalacağının hesap edilmemesi çok incitici moral ve motivasyonunumuzu sarsıcı olmuştur.
Pandemiden önce de dağ gibi birikmiş sorunlarımızın başındaydı kreş sorunu. Şimdi yine ortaya çıktı.
Ve maalesef bizlere kulak vermeyip sorunlarımızı çözümlemek yerine halının altına süpürdüğünüz sürece bu kısır döngüleri hep yaşayacağız.
Çözüm belli. Siz Sağlık Çalışanlarının yükünü hafifletmek, işini kolaylaştırmak, motive etmek adına onların bakıma muhtaç evlatlarına sahip çıkacak, bakacak, baktıracaksınız onlar ise bakamadıkları çocuklarının, bebeklerinin yerine sizlerin hastalarını koyarak bakacaklar.
Yoksa ne birlik beraberlikten, ne dayanışma ve yardımlaşmadan, ne milli ruhtan hiç kimse bahsedemez.!
Haydi hemen şimdi Bilim Kurulu, Bakanlık bürokrasisi, Politika belirleyiciler derhal iş başına. Sağlık çalışanları nefesini tuttu sizden çözüm bekliyor."dedi.
Editör: TE Bilisim