Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk; "Sağlık çalışanlarına hiç olmazsa bu ayrıcalık gösterilmeli ve tüm sağlık çalılanları ve aileleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmalıdır."açıklamasında bulundu.
Açıklamada, koronavirüs salgınıyla birlikte sağlık çalışanlarının bir yılı aşkın süredir yoğun bir şekilde çalıştığı, yaşanan süreç sonucunda sağlıkçıların ruhsal yönden çöküntü içine girdiğine dikkat çekildi. Tükenmişlik içine düşen sağlıkçı sayısındaki artışa vurguda bulunularak, sağlık ordusunun moral ve motivasyonunun yüksek tutulması gerektiğine işaret edildi.
Aileleriyle dışarıda vakit geçirmek istiyorlar
Kuluöztürk; vaka sayılarındaki artışla sağlıkçıların iş yükünün daha da arttığına, sağlıkçıların dış dünyayla olan bağlantıların kesildiğinin altını çizdi. Sağlıkçıların alkışlardan öteye beklentiler içinde olduğunu,şu ana kadar dile getirdikleri taleplerin karşılık bulmadığını söylerek. Bu konuda mücadelelerinin süreceğini; ancak şuan daha önemli bir sorunla karşı karşıya olduklarını söyledi.
"Salgının ilk gününden bu yana hayatları pahasına sahada yer alan sağlık çalışanlarımız artık tükendi.
Diğer kamu çalışanlarına esnek mesai uygulaması getirilirken , sağlık çalışanlarımızın izinleri iptal oldu, istifa etmeleri yasaklandı. 13 aydır evden işe, işten eve şeklinde bir hayat yaşıyorlar.
Zaten hastanelerde, tüm mesailerini kapalı ortamda, maske ve tulumla geçiren sağlık çalışarımızın en azından hafta sonları, turistlerin muaf tutulduğu gibi sokağa çıkma yasağından muaf tutulmasını talep ediyoruz.
Böylelikle bir nebze olsun aileleriyle iyi ve kaliteli vakit geçirebilecekler, üzerilerindeki baskı ve stresten kurtulacaktır.
Salgına karşı verdiğimiz kurtuluş savaşının kahramanları olan sağlık ordusunun, cephede yenik düşmemesi için hiç olmazsa bu ayrıcalığın gösterilmesini ivedi bir şekilde talep ediyoruz. " dedi.
Editör: TE Bilisim