Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk doğan,
"Sağlıkta döner sermaye adaletsizliğini duymayan, bilmeyen kalmadı. Tavan ek ödeme olarak dillendirilen ve pandemi dolayısıyla yapıldığı iddia edilen ek ödeme ise adaletsizliğin, hakkaniyetsizliğin zirve noktasıdır.
Geçtiğimiz ödeme dönemlerinde çift maaş ödemesi yapılıyor gibi lanse edilmesine karşın; 1TL, 7TL, 13TL alanlara şahit olduk, memurların, şoförlerin, hizmetlilerin hiç ek ödeme alamadığını biliyoruz.
Şimdi gelelim yeni 4 aylık tavan ek ödemesine!
Resmî Gazete’de düzenlemenin yayımlanmasının ardından Kamu Hastaneleri ve İl Sağlık Müdürlükleri için ayrı ayrı konunun detaylandırıldığı yazılar ilgili kurumlarca paylaşıldı.
İl Sağlık Müdürlüklerini kapsayan yazının ilk maddesinde “aşı için görevlendirilen personel dahil” denilerek aşılamada görev alan hemşirenin (hemşire üzerinden örneklendireceğim, diğerlerinde de durum farklı değil) tavan ek ödemesinin, covid ek ödeme kat sayısı ile hesaplanması talimatlandırılmıştır.
Kamu Hastanelerinin yazısında ise; aşı yapılan bölümler anılmadığı için covid aşılamasında görev alan personelin ek ödemesi covid dışı ek ödeme kat sayısı ile hesaplanması bildirilmiştir.
Bir diğer aşı uygulaması yapılan aile sağlığı merkezlerinde görevli hemşireler ise herhangi bir düzenlemeye tabi tutulmadığı, hiçbir yerde isimleri zikredilmediği için aynı görevi ifa etmelerine rağmen ek ödemeden hiçbir şekilde faydalanamayacaklar.
Peki, en basit mantıkla, ayrıntıya girmeden, dümdüz yorumlayalım:
Bakanlık; aynı bakanlık!
Hastalık; aynı hastalık!
Hemşire; aynı hemşire!
Aşı; aynı aşı!
Eee…
3 kurumda, 3 hemşirenin, 3 farklı şekilde ek ödeme alması hatta alamamasının izahatı nedir?
Bu uygulama farklılığı neye göre belirlenmiştir?
Maksatınız, sağlık çalışanı arasına nifak sokmaksa onu çok önce yaptınız, yeni bir girişime ihtiyacınız yok. İş barışını bozmak ise, ona da inanan zaten kalmadı.
Yeter artık!
Sağlık çalışanı ile dalga geçmekten, akılları ile alay etmekten vazgeçin!
Sahadan, gerçeklerden, sağlık çalışanının içinde bulunduğu durumdan o kadar habersizsiniz ki, oturduğunuz yerden süreci yönettiğinizi düşünüyorsunuz.
On beş aydır destansı bir şekilde mücadele veren sağlık çalışanı, artık sürece dayanacak gücünü yitirdiği gibi bu akıl almaz uygulamalara da tahammül edemeyecek duruma gelmiştir!
Yazıktır!
Günahtır!
Kul hakkıdır!"
Editör: TE Bilisim