Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan sosyal medyada taptığı açıklamada;
YİNE OLMADI.! NİYE OLMUYOR.!
KİM(LER) OLDURMUYOR.!
Döner Sermaye Yönetmelik değişikliğini apar-topar Resmi Gazeteyle servis ederek derdi ekmeğini büyütmek olan Sağlık Emekçileri geçiştirilmemelidir. Döner Sermaye Yönetmeliği değişmediği sürece bu haliyle sadece aynı hakkaniyetsizlikler devam eder gider. Hep aynı branşlar ve birimler almaya diğerleri alamamaya devam edecektir.
Bir işi yapmış olmak için yapmakla cânı gönülden yapmak arasındaki farkı görüyor ve idrak ediyoruz. Amma ve lakin işini cânı gönülden yapan Sağlık Çalışanlarına reva görülen bu muamaleyi hazmedemiyoruz. Kimdir bu yönetmeliğin sorumluları.? Ortak akıl nerede.? İstişareyi kimlerle yaptınız.? Kimdir bu kraldan çok kralcılar.? Yine oldu-bitti öyle mi.?
Biliniz ki bitmez...!
Bu kadük kalmış, atıl yönetmelikler artık değişmeli ve Sağlık Emekçilerinin tamamını kapsayacak adil düzenlemeler yapılmalıdır. Bir kaç aylık avutmacaya değil adil, kalıcı, yüz güldüren bir döner sermaye yönetmeliğinin hemen çıkarılmasına ihtiyaç vardır. Emeğe saygı ve insan onuruna yakışır uygulamalar kırmızı çizgimizdir.!
Editör: TE Bilisim