Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Halis Toprak Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde hasta yakını, görevli hekim ve sağlık çalışanlarına saldırdı. Saldırı sırasında hasta yakının görevli polisin belinden almak istediği tabanca ateş aldı. Kurşunların ambulans ve hastaneye isabet etiği görülürken, yaşanan saldırı ölen ya da yaralanan olmadığı saldırıda hastane savaş alanına döndü.

Olay sonrası açıklama yapa Hekim-Sen eylem kararı aldı.Hekim-Sen  24.03.2022 tarih ve 46 Sayılı Kararı gereği 25.04.2022 tarihinde Diyarbakı Lice Halis Toprak Vakfı Hastanesi'nde 1 gün iş bırakma kararı aldı. . Buna göre; Yataklı servis, Diyaliz, Acil Polikliniği, Hematoloji, Onkoloji, Nefroloji, Covit poliklinik hizmetleri hariç tüm poliklinik hizmetleri, elektif ameliyatlar ve kurul rapor hizmeti verilmeyecek. 

Hekim-Sen'nin eylem kararı açıklaması;

Meslektaşlarımızdan edindiğimiz bilgiye göre saat 17:20 sularında elektrik çarpması nedeniyle cpr işlemi yapılarak getirilen genç hasta 20 dakikadır solunum ve kardiyak arrest olmasına rağmen acil ekibi tarafından resussitasyon işlemine devam edilmiştir. Hiç vazgeçmeden devam edilen işlem sırasında Resussitasyon Odasının kapısı zorlanmış. Daha ambulans geldiğinde arka camını kırıp tehdit etmiş olan hasta yakınları eğer bu hasta ölürse ya ben sizin kafanıza sıkarım ya da siz benim kafama sıkın demesine rağmen gerekli önlemler alınmamıştır. Dışardan tehdit edilen personel işleme ara vermeden devam etmiştir.1 saat 20 dakika müdahaleye rağmen hastanın spontan solunum ve kalp atımı başlamamıştır. Buradan da anlaşılacağı gibi 112 Sağlık Hizmetleri ambulansı gelene kadar acil müdahale yapılamadığından çoktan vefat etmişken arkadaşlarımız her şeye rağmen onun için herşeyi yapmışlardır. Canlandırma işlemine devam ederken kapı dışında silah sesi duymuş ama yine de işleme son vermemişlerdir. Dışarıda ise ilgili hasta yakını polis görevlisinin belinden silahı çekmiş çıkan arbede de ise Resussitasyon Odasına doğru ateş edecekken duvara doğru ateş edebilmiştir. Daha önce de aynı hastanede Başhekim darp edilmişti. 

Bu olaydan da görülebileceği gibi başta hekimler, sağlık personeli hayati tehlike altında çalışmaktadırlar Sendikamızın 24.03.2022 tarih ve 46 Sayılı Kararı gereği 25.04.2022 tarihinde Diyarbakı Lice Halis Toprak Vakfı Hastanesi'nde 1 gün iş bırakma kararı almıştır . Buna göre;

Yataklı servis, Diyaliz, Acil Polikliniği, Hematoloji, Onkoloji, Nefroloji, Covit poliklinik hizmetleri hariç tüm poliklinik hizmetleri, elektif ameliyatlar ve kurul rapor hizmeti verilmeyecektir. 

Tüm Yetkili Kurumlar ve Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Editör: TE Bilisim