"Hangi bir şeyi doğru yaptık ki!

1- Yıpranma payı 5 yıla 1 yıl dedik, çıkan kanunda; ha var, ha yok hükmünde bir yıpranma payı, oysa diğer meslek gruplarında böyle mı?
5 yıla 1 yıl denmiş se o kanunlaşmıştır ve uygulanmıştır. Geriye dönük uygulaması olmayan uyduruk tan bir kazanım olarak hayata geçirildi. Beklentisi çok farklıydı, geriye dönük haklar elde edilecek bir çoğu bu kazanımla emekliliğini isteyecekti, çalışmaya devam...

2- Lisans tamamlama 2014 yılı öncesi baz alınarak 2014 yılı sonrası mağdur edildi, keşke 2014 yılı öncesi sonrası gibi bir ibare olmasaydı.

3- Sabit kazanç yanlış anlaşıldı, kıdem tazminatı gibi hesaplara yansıdı, maaşları açlık sınırına getirdi.

4- Eşit işe eşit ücret denildi, kadrolardaki statüler sebebiyle aynı iş, farklı ücretler meydana geldi, kesintiler ve hak edişleri farklılıklar oluşturdu.

5- Sosyal haklar aynı işi yapanlar arasında 5 farklı statü oluşturdu. Kiminin eş durumu, sağlık mazereti, eğitim tayini gibi tayinlerden yoksun bırakılması, kiminin doğum izninin dahi olmaması..

6- Ek ödemelerde taban ile tavan ayarlarına kendilerine göre ayar verilerek, sosyal sınıflar oluşturuldu, çalışanlar arasında makas olabildiğince açıldı.

7- Sağlık Çalışanlarının çocukları için kreş uygulaması genelgesi, uygulamada genelgede kaldı, uygulamaya geçilmedi.

8- vergiler matraha dayanamadı, temmuz ayında verilen zam maaşa gözükmedi. Asgari ücret ten vergi alınmaz kıyası ile, doğru olan memur maaşlarından vergi yükü kaldırılmasıydı, hiç değilse %15 e endekslemek gerekir di.

Bu sorunları dile getirildiğinde pandemi ile mücadele var denildi. Normal zamanlarda dile gelmesin, Pandemide dillendirilmesin, biz sorunlarımızı ne zaman konuşalım?

Üzülerek ifade etmemiz gerekirse, Allah aşkına; yaptık gibi görünen bu saydıklarımdan hangisini doğru yaptık." ifadeşerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim