Kamu işçilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmanın açıklandığı canlı yayının ardından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın mikrofonundan, "Uzasa işi karıştıracağız, en azından kapattım böyle" sözleri duyulmuştu.

Ergün Atalay FOX TV'de katıldığı programda, büyük tepki çeken bu ifadeleri neden kullandığını açıkladı. Masaya sözleşmeyi imzalamak için oturduklarını ve zamla ilgili bir problemleri olmadığını kaydeden Atalay, esas sorunlarının taşeron işçiler olduğunu fakat anlaşma sonrası bunu dile getirmesi halinde toplu sözleşme gündeminden çıkılacağı için konuyu kapattığını ileri sürdü.

FATİH PORTAKAL'DAN TEPKİ GELDİ

Ana haber sunucusu Fatih Portakal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ne güzel oyunlar sahneleniyor ülkede. Mış gibi çoğu şey. İşçininhakkını savunmaktan ne kadar da uzaksın #Türkiş başlanı. Ergün Atalay tiyarolarda rol alabilir."

'İŞÇİNİN HAKKINI SAVUNMAKTAN NE KADAR DA UZAKSIN'

Fatih Portakal'ın "İşçininhakkını savunmaktan ne kadar da uzaksın" dediği Atalay'a sözleri sosyal medyada gündem oldu.

fatih portakal✔@fatihportakal

Ne güzel oyunlar sahneleniyor ülkede. Mış gibi çoğu şey. İşçininhakkını savunmaktan ne kadar da uzaksın #Türkiş başlanı. Ergün Atalay tiyarolarda rol alabilir. http://bit.ly/31FUmYf 

ATALAY: ESAS SORUN TAŞERON İŞÇİLER

Masaya sözleşmeyi imzalamak için oturduklarını ve zamla ilgili bir problemleri olmadığını kaydeden Atalay, esas sorunlarının taşeron işçiler olduğunu fakat anlaşma sonrası bunu dile getirmesi halinde toplu sözleşme gündeminden çıkılacağı için konuyu kapattığını ileri sürdü.

Hükümet tarafından satın alındıkları veya tehdit edildikleri yönünde bir algı olduğunu fakat bunun gerçekle hiçbir alakası olmadığını belirten Ergün Atalay şunları söyledi:

"Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım. Beni tanıyan , bizim geçmişimizi bilenler tanır. Şimdi sizin bu haberinizden sonra birileri dedi ki Türk-İş işçiyi sattı. Hükümet geldi 17 kişiye balyayla para verdi. Türkçesi bu ben anlatayım sizin anlatmadığınızı. Öbürü de bunları tehdit ettiler diyor. Yani algı bu, iki tane algı bu. Ben orada tek değilim 16 kişiyiz. Hükümete nasıl satılıyor, kim satıyor? Yani hükümet geldi bize dedi ki sana şu menfaati sağlayacağım sen de buna imza at veyahut hükümet geldi bizi tehdit etti. Bunların hiçbirinin gerçekle alakası yok.

Sosyal medyada paylaşımlardan bazıları şöyle oldu;

 

 

 

Editör: TE Bilisim