Köksal açıklamasında;
"Sağlıkçılar Neden Kırgın .........
Bir yıldır amansız salgına karşı can siperhane çalışan sağlık çalışanı enfeksiyon yani (Covid 19 ) servisinde çalıştığı İçin cezalandırılıyor.
Nasıl mı eskiden yoğun bakım hemşiresi veya acil veya benzer yerde çalışan hemşire enfeksiyon servisine görevlendirildi .
Yoğunluktan imza atacak sahanın sorununa bakacak bir bakanlık yetkilisi olmadığı İçin Covid RİSKLİ birim sayılmıyor . Yanlış duymadınız Riskli birim olmadığı içinde burada görev yapan hemşire maddi olarak ceza ödüyor aylık 700- 1400 TL arası kaybı var .
Her gün Virüs ile mücadele edeceksin ama bir de üstüne kazanç kaybın olacak . Bunu ne duyan var nede gören .
Covid Virüs ???? ü tatilde . Enfeksiyon servisi zaten ne iş yapıyor ki diyor olabilir bakanlık 4 aydır bir çözüm bir yazı bir genelge çıkarmadıklarına göre . Dönerden ödeme yapın dediklerine göre .
2021 Nisan 15 maaşına göre bir enfeksiyon servis hemşiresi ;
-öğretmene göre 1750
-Polise göre 2100
-Astsubaya göre 3500
-imam a göre. 900
-Bekçiye göre. 100
TL maaş kaybı var . Biz zam istemiyoruz . Alınteri karşılığı diğer devlet memurları kadar maaş alalım yeter .
Şimdi ben bunları söyleyince para zamanı mı deniyor .
Covid 19 sebebi ile hastane de yatmış ,yakını hastanede kalmış ,Vip serviste gözlem yapma şansı olmus hastaneyi bilenlerin vicdanına sesleniyoruz .
Virüs ???? kelimesi duyunca kaçacak yer arayan lar fotoğraf a iyi baksın . Enfeksiyon servisinde saatlerce Covid pozitif hastalar ile tulumlar İçin de maske ler ve korunmaya çalışıyor .
Millet çarşıda pazarda maske takmaya üşeniyor .
Kırılmak da haksız mıyız .." dedi.
Editör: TE Bilisim