Türkiye'de 20 ilde sözleşmeli idareci personel atamalarının yapılmadığını ve bu iller arasında Samsun'un da olduğunu belirten Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, ‘Pandemi gerekçe gösterilerek Samsun'da 164 idarecinin sözleşmeleri beklemeye alınmıştır. Bu durum Samsun'da sağlık çalışanlarını olumsuz etkilemekte’ dedi

Türkiye'de 61 ilde Sözleşmeli Personel atamalarının gerçekleştirildiğini ama Samsun'un da arasında olduğu 20 ilin Sözleşmeli Personel atamasının 3. kez pandemi gerekçesiyle ertelendiğine vurgu yapan Çakmak, "14 Temmuz'da atamaların yapılması gerekirken, bu ilk olarak atamalar Eylül ayına, daha sonra Ekim ayına ve son olarak ise Nisan ayına ertelenmiştir. Bu durum artık mide bulandırmaya başladı" dedi.

Samsun'da 164 idareciyi ilgilendiren atamaların 3. kez ertelenmesinin sağlık çalışanlarında olumsuz yansımalarının olduğunu belirten Çakmak, "Sağlık çalışanlarına adeta uyguladıkları mobbing ile zulüm eden idareciler mevcuttu. Sağlık çalışanları dört gözle atamaların açıklanmasına kilitlenmiş durumdaydı. Atamaların pandemi gerekçesiyle bir kez daha ertelenmesi sağlık çalışanlarında hayal kırıklığına neden oldu" diye konuştu.

Atamaların sürekli ertelenmesiyle bir belirsizliğin oluşmasına neden olduğunu öne süren Çakmak, "Bazı idareciler atamaların ertelenmesi üzerine adeta göbek atarken, işini layıkıyla yapan bazı idareciler ise belirsizlik nedeniyle hayal kırıklığı yaşamakta. Liyakatsiz bazı idareciler koltuklarını koruyabilmek için makam ve mevkiye yakışmayacak davranışlar sergileyen idarecilere şahit olunmakta. Bu uğurda personele mobbing uygulayan hastane müdürleri ve başhekimlerini görmek bizleri üzmekte. İşini layıkıyla yapan idareciler mevcutken, ciddi oranda makam ve mevkiini korumak uğruna hareket eden idareci sayısında azımsanmayacak oranda" diye kaydetti.

Sağlık çalışanlarının, "Bu Hastane Müdürü gitsin kurban keseceğim. Bu hastane başhakemi ile yine mi çalışmaya devam edeceğiz?" gibi şikayetlerinin artmaya başladığını vurgulayan Çakmak, "61 ilde atamalar yapılmışken, Samsun'unda aralarında olduğu 20 ilin atamalarının 3. kez ertelenmesi sonucu zaten pandemi nedeniyle patlama noktasına gelen sağlık çalışanlarına bir darbe daha olmuştur. Pandemi nedeniyle evlerinden ailelerinden uzak fedakarca, özverili şekilde çalışan sağlık personeli, kendilerini idare eden liyakatsız idareciler nedeniyle daha fazla yorulmakta" diye vurguladı.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç'un Samsun için büyük kazanç olduğunu sözlerine ekleyen Çakmak, "Samsun'da 12 farklı Sağlık İl Müdürü ile çalışma imkanı buldum. Bunların arasında en liyakatlı müdürün Oruç olduğunu gönül rahatlığı ile dile getirebilirim. Sağlık çalışanlarının kolaylıkla ulaşıp derdini anlatabildiği bir müdür ile çalışmak sağlık çalışanlarını mutlu etmekte. Ama bazı hastane müdür ve başhekimleri nedeniyle sağlık çalışanları muzdarip durumda" dedi.

Editör: TE Bilisim