SES Adana Şubesi, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde yaşanan sorunlara dair hastane önünde basin açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan SES Adana Şube Sekreteri Haşim Çağrı, yanlış politikalar sonucu Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi’nde bir çok sağlık emekçisinin tek kuruş performans alamadığını ifade etti.

Bu süreçte sağlık emekçileri, gittikçe daha az sürede daha az kişiyle daha çok iş yapma, her an şiddete uğrama tehlikesiyle yaşama, her ay ‘Acaba bu ay ne kadar maaş alacağım?’ derdiyle uğraşmak zorunda kaldığını ifade eden Çağrı, "İktidarın politikası sonucunda bütün hastaneler kâr etmesi gereken kurumlar oldu. Kâr edin ki  performans dağıtalım deniliyor. Yanlış politikalar sonucunda, aylardır hastanemizdeki birçok sağlık emekçisi bir TL bile performans alamıyor” dedi.

“İNSANCA YAŞAMAYA YETECEK TEMEK ÜCRET İSTİYORUZ”

“Sağlıkta performans ölüm demektir”, “Performans sistemi olsa olsa sağlık emekçilerini birbirine düşürür” şeklindeki uyarıları hatırlatan Çağrı, “Hala aynı yerdeyiz. Tek kalemde, emekliliğe yansıyacak, insanca yaşamaya yetecek temel ücret, hekimlere 7200 diğer sağlık emekçilerine ise ayrım gözetmeksizin 3600 ek gösterge verilmesini, sağlıkta şiddet yasasının çıkarılmasını ve enflasyon karşısında ezilen yok olan maaşlarımıza seyyanen zam yapılmasını istiyoruz” dedi.

Hastanede en temel insani haklardan olan kreş hakkının tanınmasını istediklerini ifade eden Çağrı, "Hele ki sağlık gibi 7/24 hizmet verilen alanda, kreş yaşamsaldır. Hastanemizde güya olan kreşte, çocuklarımız, özel kreşlerle aynı ücretler istenerek kabul ediliyor. Hak olmaktan çıkıp, üzerimizden para kazanılacak bir alan olarak görülüyor. Derhal kreş hakkımızı istiyoruz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

Editör: TE Bilisim