Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu;
"Adana İlindeki sağlık kuruluşlarında hekim dışı personelin büyük bir kısmı sabit üstü ek ödeme almadığını belirterek Bu sorunu gündeme getirmek ve farkındalık oluşturmak için  19.02.2020 tarihinde gün boyu, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde, Çukurova Devlet Hastanesinde, Fatma Kemal Timuçin ADSH,Seyhan Devlet Hastanesinde,Şehir Hastanesinde ,Yüreğir Devlet Hastanesinde, İl Sağlık Müdürlüğümde, Yüreğir ADSH,Ceyhan Devlet Hastanesinde, Kozan Devlet Hastanesinde ve İmamoğlu Devlet Hastanesinin bahçelerinde Yönetim Kurulu üyeleri, temsilciler ve yüzlerce sağlık çalışanlarının katılımı ile basın açıklaması yapıldığını bildirdi.
Saglik-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu 11 Sağlık Kuruluşunda yaptığı açıklamada;
"Saglik-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu; 
Adana İlindeki sağlık kuruluşlarında hekim dışı personelin büyük bir kısmı sabit üstü ek ödeme almadığını belirterek , Bu sorunu gündeme getirmek için gün boyu her Hastanenin önünde konu ile ilgili basın açıklaması yapılacağını belirterek ilk açıklamayı Dr.Ekrem Tok Adana Ruh Sağlığı Hastanesinde yaptı.
Nennioğlu yaptığı açıklamada 
"Sizlere klasik, uzun, katılanları sıkan bir giriş konuşması yapmayacam .Çünkü şu an  burda ve birçok yerde  yaptığımız yada yapmayı planladığımız   basın açıklamaları bugüne kadar yapılanların aksine öylesine sendikada basın açıklaması yapıyormuş dedirtmek için ve yahut ta  dostlar bizi alışverişte görsün diye değil hedefi net , farklı farkındalığı olan bir basın açıklamasıdır  dolayısıyla  bu harekete yakışanı  klasik bir giriş yapmamak kendi karakterine uygun farklı net bir giriş yapmaktır.
Yapmış olduğumuz sağlık hizmeti hem bir bilim hem de bir  sanattır. Bizler belki de dünyanın en eski sanatlarından biri olan sağlık hizmetleri sunumunu gerçekleştirirken kendi özel hayatımızdan ve sağlığımızdan ödün vermekteyiz. Evde kendi hasta eşimizi, annemizi ,çocuğumuzu bırakıp başkalarının eşine çocuğuna annesine babasına bakmak için gece gündüz demeden insani olmayan 24 saat gibi çalışma koşulları altında hastaneye koşmaktayız. Bütün bunların karşılığında bizlere uygun görülen maaş maalesef şu anda kamuda çalışan memurlar arasında en düşük seviyede seyretmektedir .İdarenin bunu düzeltmek için yaptığı ek ödeme yada performans gibi uygulamalar  bu gerçeği değiştirmemekte yamadan öteye gitmemektedir. Çünkü ek ödeme ve performans gelir olarak görülüp vergisi kesilmekte ama maalesef emekli keseneğine gelir değildir diye saçma sapan bir bahane ile işletilmemekte buda emeklilik yıllarında bizlere yine en düşük ikramiye ve en düşük emekli maaşı olarak dönmektedir. Bizler bu konu ile ilgili hükümetten acil olarak çözüm üretmesini beklemekte ve dünyanın belki de  en fedakar sanatını icra eden sağlık çalışanlarına haklarının verilmesini istemekteyiz.
 Bu güne kadar meslek birlikleri yada sendikalar performans ile ilgili itirazlarını belli bir günde ve belli bir kurum önünde yapıp dağılmakta  soran olursa da  kardeşim işte açıklama yaptık daha ne yapalım diye kendilerini işlerini layıkıyla yaptık temizliğine çıkarmaktaydı 
        İşte biz bu duruma hayır diyerek performans dağıtılma karakteri birbirinden farklı olan her bir kurum önünde ayrı ayrı ve tek gün içerisinde yine o kuruma has bir açıklama yapmak bu ilk defa yapılan bir fırtına olduğu için bunun farkındalığından faydalanarak muhatapları harekete geçirmek  tespit  değil çözüm önerilerimizi dinletmek asıl maksadımız olarak ön plana çıkmıştır.

 Adana’mızın nevi şahsına münhasır insanlarına yakışır yapmış olduğumuz marjinal sendikacılık hareketlerine bir yenisini ekleme mutluluğunu taşırken gündem konumuza  girmek ve belirten tüm hususların yönetim kademesi ve bakanlık tarafından dinlenip çözüm bulunmasını ivedilikle istemekteyiz
,çalışan Hekim dışı Personel 2019 yılının son aylarında Sabit ek ödeme dışında hiç performansa dayalı döner almamıştır.

Bu doğrultuda genel idari hizmetler, yardımcı hizmetler ve teknik hizmetler sınıfı personel hiç sabit üstü alamamakta, sağlık hizmetleri sınıfı çok az almakta veya alamamakta, hekimler ise giderek azalan bir döner sermaye almaktadırlar.
Döner Sermaye ek ödemesi  ile ilgili acilen alınması gereken önlemler alınması gerekmektedir.
Sağlık-sen Genel Merkezimiz ve tüm Teşkilatımız Döner Sermaye ek ödeme sisteminin değiştirilmesi için gerekli gayreti göstermektedir.
Bu sorunların takibi ve çözüm önerileri için  Sağlık-sen Teşkilatı olarak var gücümüzle çalışacağız." Dedi

Editör: TE Bilisim