Adalet Bakanlığı personeline 99 bin 500 TL maaş promosyonu ve 100 bin TL'lik avans hesabı 3 taksit olacak şekilde kullanılabilecek.
Anlaşma Vakıfbank ile 3 yıl geçerli olacak şekilde yapıldı.
Adalet Bakanlığı'nda yetkili sendika olan Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen), bakanlık ile Vakıfbank arasında kabul edilen üç yıllık maaş promosyon anlaşmasına tepki gösterdi.Büro Memur-Sen tarafından yapılan açıklamada, kamu kurumlarının maaş promosyon ihalesine, şube ve atm şartından dolayı katılımın çoğunlukla kamu bankaları ile sınırlı kaldığı, bu durumun da rekabeti ortadan kaldırdığına dikkat çekildi.
Sendikadan yapılan açıklamada, daha az çalışanı olan kurumların bile daha yüksek rakamlara imza attığı belirtilerek, "Daha az çalışanı olan kurumlar daha yüksek rakamlarla çalışanlarına maaş promosyonu kazandırıyor. Adalet Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı, Türkiye Adalet Akademisi, Adli Tıp Kurumu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu bünyesinde görev yapan toplam 212 bin 500 personel için bankalar tarafından verilen teklifler son derece gerçeklikten uzaktır. 99 bin 500 TL maaş promosyonuna ek olarak 100 bin TL limitli, 3 ay ödemesiz faizsiz avans hesabı, çalışanları memnun edecek, beklentilerini karşılayacak bir rakam değildir." İfadelerine yer verildi.
Büro Memur-Sen, söz konuşu promosyon anlaşmasına muhalefet şerhi koydu.
Kaynak: RSS