Sağlık çalışanlarının merakla beklediği banka promosyon süreçlerinde her il aynı şekilde faydalanamayacak. Bakanlık teşkilatının büyük bölümünde mevcut sözleşmelerin süresi dolarken, bazı illerde yıllar önce yapılan uzun vadeli anlaşmalar çalışanları kapsam dışında bırakıyor.
personel sağlık
Üç yıl önce Bakanlığın öncülüğünde yürütülen ve birçok ilin tek bir rakam üzerinden imza attığı promosyon protokollerine dahil olmayan yaklaşık 9-10 il, o dönemde kendi imkanlarıyla farklı sürelerde anlaşmalar yapmıştı. Bu illerde 5 yıllık sözleşme tercih edildiği için, bugün artan enflasyon ve değişen hayat şartları karşısında o rakamlar çoktan erimiş durumda.
Ancak sözleşme süreleri henüz sona ermediği için bu illerde görev yapan sağlık personeli yeni promosyon düzenlemelerinden yararlanamayacak. Dolayısıyla, promosyon beklentisi büyük olsa da kapsama girmeyen illerde çalışanlar aynı şartlarla devam etmek zorunda kalacak.