Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatındaki yönetici posizyonları ( sağlık müdürü, başkan,başkan yardımcısı,uzman,başhekim,müdür,müdür yardımcısı)  sözleşmeli usule göre görevlendirme yapılıyor. Sözleşmeler ise 2,5 yıllık imzalanıyor. Sözleşme süreleri eğer ara döneme denk gelmediyse bu aylarda dolacak.  Bu da mevcut yöneticilerin % 90'ı na denk geliyor 

Geniş istihbarat ağı ve 81 ile yayılmış bilgi kaynağı ile sizlere anlık gelişmelerden haber eden personel sağlık net bu süreçte bilgiye ulaşabileceğiniz tek kaynaktır. Sözleşme yenileme takvimini ilk defa ve sadece yayınlayan personel sağlık net oldu. ( ilgili haber için tıklayın ) 

Geçtiğimiz cuma gününden bu yana 10-15 kadar il;  başkan, başkan ,yardımcısı, uzman, başhekim, müdür ve müdür yardımcısı listelerini önce mail, sonrasından kurye ile ıslak imzalı sözleşmeleri bakanlığa gönderdi.

İl Müdürü atamalarınında neredeyse yarıya yakını netlik kazandı ancak ÇKYS sistemine sadece birkaçı düştü. 

Gerek il müdürü gerekse diğer yönetici listelerine bakıldığında çok fazla bir değişim olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Pandemi dönemine denk gelen bu atamalar için siyasiler bakanlığı çok fazla sıkıştırmadılar. Personel Sağlık Net'in edindiği bilgiye göre  mevcutların çoğu ile göreve devam kararları alındı. 

Editör: TE Bilisim