Ocak ve şubat aylarına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, kamu çalışanlarının maaş artışlarının kısa sürede etkisini yitirdiği ortaya çıktı. İki aylık dönemde enflasyon toplamda yüzde 7,94 olarak gerçekleşti. Bu tablo, memurlara yapılan zammın önemli bir kısmının daha yılın başında eridiğini gösteriyor.
Memur ve memur emeklileri, 2026’nın ilk altı ayı için yüzde 11 oranında toplu sözleşme zammı ile birlikte yüzde 6,85 enflasyon farkı almıştı. Ancak açıklanan verilere göre, yalnızca iki ayda yaşanan fiyat artışları bu artışın büyük bölümünü geri aldı.
Ocak ayında enflasyon yüzde 4,84, şubat ayında ise yüzde 2,96 olarak kaydedildi. Bu rakamlar dikkate alındığında, memurlara verilen yüzde 11’lik toplu sözleşme zammının yarısından fazlasının daha şubat ayı itibarıyla erimiş olduğu görülüyor.




