Samsun merkezde hasta ulaşılabilirlik bakımından şehrin en iyi yerlerinden birinde olan Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde günlük 6 Bin ile 6 bin 500 arası poliklinik ve acil serviste hasta bakımı yapılıyor.

Bunun karşılığında ise 8 Milyon civarında fatura tahakkuk ettiriyor.

Görüştüğümüz uzmanlar bu rakamın hasta sayısı göz önüne alındığında 11 ile 12 Milyon civarında olması gerektiğini beliyorlar.

Burada iş bilmezlik sebebiyle hastanenin 3 ile 4 Milyon kaybı olduğu dile getirilirken hali hazırda servis personeline ancak 50 TL, yoğun bakım personeline ise 650 ile 700 TL arasında döner sermaye dağıtabiliyor. Bu da yoğun bir şekilde çalışan sağlık personelinde bezginlik, umutsuzluk ve bıkkınlık meydana getiriyor.

Çünkü Çarşamba ya da Bafra’da aynı işi aynı performans ile yapan meslektaşı yoğun bakımlarda 1.800 TL, normal servislerde 700 ile 750 TL civarında döner sermaye alıyor.


İLÇELER NEDEN GAZİ DEVLETTEN DAHA FAZLA DÖNER ALABİLİYOR

Çarşamba ve Bafra Devlet Hastaneleri yaklaşık 3 Bin ile 3 Bin 500 hasta sayısıyla 8.5 Milyon fatura tahakkuk ettirebiliyor.

Yani nerdeyse Gazi Devlet Hastanesinin hasta sayısının yarısıyla Gazi Devlet Hastanesi’nden daha fazla fatura tahakkuk ettirebiliyor.

Peki, bunun sebebi nedir?

Ortada bir art niyet yoksa kesinlikle bir beceriksizlik söz konusu. Bu da göstermektedir ki, kayırmacılık ve hemşericilik atamalarıyla hastane yönetilemiyormuş.

Sağlık eski Bakanı Ahmet Demircan’ın Samsun’a, Samsun Sağlık sistemine ve AK Parti’ye verdiği zarar işte ortada.


SAMSUN SİYASETİ BU İŞE NE DİYOR

Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nin ilçe hastanelerinden çok daha fazla hasta bakmasına rağmen döner sermayesinin ilçe hastanelerinden az olmasına ve personelin yılgınlık ve bıkkınlık ile durumu hastalara aksettirmesine Samsun siyaseti ne diyor?

Samsunda bu duruma Ak Parti neden sessiz kalıyor. Samsun Gazi Devle Hastanesinin bu içler acısı halini Samsun Sağlık İl Müdürlüğü bilmiyor mu, görmüyor mu?

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü Samsun Gazi Hastanesine müdahale ederek hizmet için eğitimlerle düzgün fatura kesmeyi ne zaman öğretecek
Akasyam Haber
Editör: TE Bilisim