Memişoğlu, deprem nedeniyle birincil yaralanma yaşanmadığını, ancak düşme, atlama veya panik kaynaklı ikincil yaralanmalar meydana geldiğini belirtti. İlk değerlendirmelere göre, İstanbul’da 173, Tekirdağ’da 24, Sakarya’da 24, Bursa’da 13 ve Yalova’da 2 olmak üzere toplam 236 vatandaşın yaralandığını ifade etti. Yaralılardan 221’inin tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiğini, 15’inin ise durumlarının iyi olduğu ve hastanelerde tedavilerinin devam ettiğini aktardı.

Cinayetle Suçlanan ve Adliyeden Kaçan Doktor Ölü Bulundu
Cinayetle Suçlanan ve Adliyeden Kaçan Doktor Ölü Bulundu
İçeriği Görüntüle

Olayın ilk anından itibaren sahada ve sağlık tesislerinde görev yapan tüm sağlık personeline teşekkürlerini sunan Memişoğlu, “Rabb’im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” temennisinde bulundu.

Sağlık personelinin hızlı ve etkili müdahalesi, deprem sonrası yaşanan panik anlarında vatandaşların güvenliğini sağlamada kritik bir rol oynadı.