İddialara göre, yaklaşık 2 yıl önce yakalandığı ALS hastalığı ile mücadele eden Ayşe Koç, Özel bir Hastaneye kaldırıldı.

Yoğun bakım servisinden tedavi altına alınan Koç, sonrasında taburcu edilerek evine gönderildi. Koç’u evlerine getiren yakınları elbiselerini değiştirmek için üstünü soyduklarında ise dehşet vereci manzara ile karşılaştı. Koç’un karnında feri çizikler olduğunu fark eden yakınları kabuk tutmaya başlayan yere dikkatli baktıklarında ise çiziklerin ATT yazısı olduğunu fark etti. Hastalığından dolayı konuşmakta güçlük çeken ve sorulara göz işaretleri ile cevap veren Koç, yakınlarının sorduğu sorular üzerine yazının tırnak ile hastane yoğun bakım ünitesinde yazıldığını söyledi.

Olay üzerine Koç’un yakınları hastanın karnındaki ATT yazısının fotoğraflarını çekerek Acıpayam Adliyesini gidip cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.
 

Koç’un eniştesi Hüseyin İlgün olaydan sonra hastane ile görüştüklerini ve onların kendileri ile ilgilenmediklerini ve ‘hasta hakları birimine başvurun’ diyerek kendilerini geçiştirdiklerini ifade ederek, “Eve getirdiğimizde, hastanın sol tarafında çizikler olduğunu gördük. Önce ‘Çizilmiştir.’ diye düşündük. Daha sonra baktık ki ‘ATT’ yazılmış, Acil Tıp Teknisyen’in amblemi o şekildeymiş. Daha sonra, aynı akşam hastaneyi aradım. Hastane yetkilisi bana, ‘Tamam, gönderin telefon numaralarını biz size geri döneceğiz’ dedi ama geri dönmedi. Ayın 14’ü sabahı ben başhekimi aradım. Başhekim ‘hastanemizde hasta hakları diye bir yer var, oraya şikayet edin’ dedi. Ben orayı aradım ‘tamam, biz araştırıyoruz’ dediler. 3 gün, 5 gün, 1 hafta böyle geçti. Ta ki ayın 22’sinde beni aradılar. ‘Bizim hastanemizde böyle bir şey olmamıştır, gerekli şeylere şikayette bulunabilirsiniz’ dediler” şeklinde konuştu.

Olaydan sonra savcılığa kendisi giderek gerekli belgeler ve çektikleri fotoğraflarla suç duyurusunda bulunan İlgün, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“O gün akşam da oğlunun haberi yoktu. Oğluna haberi duyurunca sosyal medyaya verince iş patlak verdi. Hastane kendi şeyinde öyle olmadığına dair şey yapmaya başladı. O kadının 30-40 yaşında oğlu var ve Avusturya’da yaşadığı için, burada bulunmadığı için haberi yoktu. Biz haber vermemiştik ama sonradan duydu ve hastane kendi kendine açıklamalarda bulunmaya başladı ve olay en sonunda cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum.”

Konu ile ilgili Özel Sağlık Hastanesi yetkilerinden alınan bilgide ise sürecin yargıya taşınmasından dolayı açıklama yapılmayacağı ancak konu hakkında İl Sağlık Müdürlüğüne de gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı kaydedildi. Yetkiler ayrıca Koç’un tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde personeller ile görüşüldüğünü ve her müdahalenin eldiven kullanılarak yapıldığı ayrıca kameralarında incelendiği belirtildi.

24 Ocak 2020’da yargıya taşınan olayla ilgili incelemelerin sürdüğü bildirildi.

Editör: TE Bilisim