Elbistan Devlet Hastanesi'nde bir çok bölümde doktor olmadığı, bazı bölümlerde ise doktor eksikliği olduğu öğrenildi. Tedavi olmak için şehir dışına ve özel hastanelere giden vatandaşlar ise durumuna tepkili.

Elbistan Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde uzun süredir doktor yok. Kulak Burun ve Boğaz bölümünde ise 4 doktor olması gerekirken 1 doktor, Göz Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde 4 doktor olması gerekirken 2 doktor, Psikiyatri bölümünde 3 doktor olması gerekirken 1 doktor, Cilt Hastalıkları bölümünde 3 doktor olması gerekirken 1 doktor kaldığı öğrenildi.

Bölümünde tek kalan doktorlar ise izin kullandığı zamanlarda hiç doktor bulunmuyor ve vatandaşlar muayene olamıyor.

"SAĞLIK OCAĞINDAN FARKI YOK"

Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise; "Koskoca hastane yapıldı ama doktor yok kardeşim. İstersen bunun 5 kat büyüğünü yap doktor olmadıktan sonra ne işe yarıyor? bazı kısımlarda ise yığılma var. Tek doktor çalışıyor. Sağlık Ocağından farkı yok resmen. Bir randevu alıyoruz 1 ay sonrasına veriyorlar. Mecburen biz de şehir dışına veya parasıyla özele gidiyoruz." dedi.

"YETKİLİLER UYUYOR"

Eşinin doğum kontrollerini yaptıramayan başka bir vatandaş ise; "Eşim rahatsızlandı ama kadın doğum bölümünde doktor yok. Anca şöyle yaptık böyle yaptık diye hava atıyorlar. Ben bugün eşimin kontrollerinin yapılması için Malatya'ya gidiyorum. Yetkililer uyuyor, Elbistan yine sahipsiz" diyerek durumuna tepkisini gösterdi.

Elbistan Devlet Hastanesi'ndeki doktor eksikliklerinin ise ne zaman gireleceğine dair bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak:https://www.elbistanolay.com/haber/8956259/elbistanda-vatandaslarin-hastane-cilesi-yetkililer-uyuyor-hastane-var-doktor-yok

Editör: TE Bilisim