WhatsApp, yanıt verme, gelişmiş sesli mesaj kontrolü ve 2 GB'a kadar medya dosyalarını gönderme yeteneği gibi bir dizi yeni özelliği test ediyor.

WABetaInfo'ya göre, daha büyük dosyaların gönderilmesi şu anda çok sınırlı bir beta sürümündedir, özellikle Güney Amerika kullanıcılarının yalnızca küçük bir kısmı tarafından kullanılabilir.

Bu özellik, Android ve iOS için WhatsApp'ın 2.22.8.5, 2.22.8.6 ve 2.22.8.7 beta sürümlerinde mevcuttur ve önceki sınır yalnızca 100 MB olduğundan büyük bir değişiklik başlatır.

Yeni WhatsApp dosya limitinin testten sonra yaygın olarak kullanılabilir hale gelmesi, diğer servis sağlayıcıların dosya boyutu limitlerini yeniden gözden geçirmelerine yol açabilir.

Örneğin, Google'ın daha büyük dosyalar göndermeye alternatif olarak Drive bağlantılarının kullanımını başlatmasıyla Gmail hala 25 MB'dir. Öte yandan Twitter, 1 GB sınırıyla çok daha cömert.

Bu özelliğin daha fazla kullanıcıya sunulup sunulmayacağını veya bir noktada WhatsApp'ın kimlere sunacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim