"YÖNETİCİLERİN HASTANEYİ DÜŞÜRDÜĞÜ DURUMA BAKIN!

Yüreğir Devlet Hastanesi’nde S.H. adlı doktorun suç duyurusu ile ortaya çıkan yolsuzluk iddialarının dudak uçuklatan ayrıntıları bir bir kamuoyuna yansıyor. Misyonu yasalara ve etik ilkelere bağlı kalarak, hastaların ve çalışanlarının beklentilerini karşılayabilecek, nitelikli ve güvenli ortamlarda sağlık hizmeti sunmak olan Yüreğir Devlet Hastanesi’nin misyonundan ne kadar uzaklaştığı ve Sağlık Bakanlığı’nın 2023 vizyonuyla nasıl tezat düştüğü içler acısı durumu kamuoyunun gözleri önünde.

1896 yılından bu yana Adanalılara sağlık hizmeti sunan hastaneyi yöneticilerin düşürdüğü duruma bakın!

DEVLET HASTANESİ DEĞİL AİLE ŞİRKETİ !

Başhekim Uzm. Dr. Ahmet Soner Çitil, kayınbiraderi M. K.’i şef sorumlusu, kayınbiraderinin eşi N.K.’i de özellikli birimde görevlendirdi. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü İbrahim Mişe ise eşinin akrabasını özel sekreteri yaptı, temizlik kadrosunda olmasına rağmen özel sekreter olarak görevlendirilmesi ise çalışan personeller arasında büyük tepkiye yol açtı. Ama tepkiyi takan olmadı. Ne de olsa DEVLET değil ŞİRKET..!

ÖZVERİLİ DOKTORLAR MOLASIZ ÇALIŞIYOR MUŞ!

Yüreğir Devlet Hastanesi’nde Doktor S. H.’in Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunması ile kamuoyunun gündemine gelen iddialara her gün yeni bir skandal ekleniyor. Bazı hekimler diğer hekimler tarafından bakılan hastaları sistemde kendileri bakmış gibi göstererek haksız döner sermaye elde ediyor. Hasta kayıtları ve sisteme girişleri karşılaştırıldığında 24 saatte aile hekiminin baktığı hasta sayısı ile özverili(!) Doktorların baktıkları hastaların sayısı arasındaki fark dudak uçuklatıyor.

Şöyle bir hesap yapacak olursak; her hastaya 1 dakika ayıracak olsa toplamda 600 dakika eder. 600 dakika 60’a bölündüğünde sonuc olarak 10 saat çıkıyor mesai saati 8 saat olduğuna göre, yemek molası dahi vermeden bu doktorlar her gün en az 2 saat özveri ile çalışmış oluyor!

SORUMLU GAZETECİLİK ANLAYIŞIMIZ GEREĞİ, BU SKANDALI VE SONUÇLARINI TAKİP ETMEYE VE KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Her biri ayrı ayrı dudak uçuklatan bu iddiaların araştırılması için Sağlık Bakanlığı 30. 05.2019 tarihinde 31407676-929-7320 sayılı görevlendirme ile inceleme raporu istemiş. İnceleme raporunda yer alan sonuca göre hastanede puantajın çalışma listesi ile uyumlu olmadığı açık bir şekilde belirtiliyor. Hastane yönetimine defalarca bildirilmesine rağmen göz yumulan kamu zararının haksız mesai ücretleri ile kamunun zarara uğratıldığı, Başhekim Yardımcısı Metin Yumuşak ve Hastane Müdür Yardımcısı Onur Tıraş’ın da imzalarının bulunduğu tutanakta kayıt altına alınmış. Aslında olmayan raporlarla haksız kazanç elde edilmesi de tespit edilmiş. Raporda bazı doktorlara yersiz ve usulsüz ödeme yapıldığı görülüyor. Yüreğir Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ö. D. ve Başhekim Uzm. Dr. A.S. Çitil’e bildirilen ve sümen altı edilen usulsüzlük ve şikayetler Sağlık Bakanlığı’nın talimatı ile yapılan incelemede net bir şekilde tespit edilmiş. Bu tespitlere rağmen siyasi güçleri olanlar mı kazanacak, Sağlık Bakanlığı mı ? Bekleyip göreceğiz. Sorumlu gazetecilik anlayışımız gereği, bu skandalı ve sonuçlarını takip etmeye ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:https://www.5ocakgazetesi.com/skandallar-sarmali-21932

Editör: TE Bilisim