Zayıflama ameliyat olduktan sonra Dumping Sendromu'na yakalanan Seren Serengil, apar topar hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu kötüye giden Seren Serengil'in karaciğer ve pankreasının iflas etmek üzere olduğu öğrenildi.

Seren Serengil, geçen yıl zayıflamak için geçirdiği gastrik baypass (mide baypass) ameliyatının ardından birçok sağlık sorunu ile karşılaştı. Hızla kilo kaybetmeye başlayan Serengil, 43,5 kiloya kadar düştü.

KAN ORGANLARA GİTMİYOR
Söylemezsem Olmaz programında sağlık durumundan bahseden Seren Serengil, cuma günü ameliyat olacağını belirterek "Erken ameliyat kararı alındı. Bir buçuk ay damardan beslenecektim ama ilerleme olmadığı için beklemek doğru değilmiş. Cuma sabahı ameliyat oluyorum. Zor bir ameliyat olacağını söylediler. Vücut kaldıramayabilirmiş... Çok korkuyorum, 'ameliyat masasında kalabilirsin' dediler. Her şey kötü gidebilir. Kan organlara gitmiyor" dedi.

HASTANEYE KALDIRILDI!
Apar topar hastaneye kaldırılan Serengil'den kötü haber geldi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Seren Serengil, şu ifadeleri kullandı: "Hastaneye yatırılmam ve damardan beslenme sürecimi gözlem altında sürdürmem söylendi. Çünkü ağızdan aldığım ne bir ilaç ne de bir besin emilim olmadığı için artık vücuduma yaramıyor. Organlarım kötü durumda. Ameliyat olana kadar damardan beslenmeye devam edeceğim. Dün gece nefes alamadım, gece uykumdan uyandım ama bugün daha iyiyim. Dualarınız için teşekkür ederim. Aldığım serum kadar iyi hissettiriyor"

Çok zayıfladığı için damarlarının çok inceldiğini söyleyen Seren Serengil, "Daha fazla mama ile beslenemiyorum. Daha fazla yatmak istemiyorum" şeklinde konuştu.


Pankreas, karaciğer ve böbrek sorunları yaşadığını belirten sanatçı, sürekli serum aldığını, ameliyatını gerçekleştiren İzmir'deki hastanenin ve doktorun kendisine yardımcı olmadığını ve bu nedenle şikayetçi olacağını belirtti.

Serengil, ameliyat sonrasında yaşadıklarını şu ifadeler ile anlattı:

“Bu sene kilom 43.5, 43.7 filan. Kilo kaybımı da önemsemiyorum. Ama pankreas yetmezliği, karaciğer yetmezliği var, safra kesem alındı, böbrek taşı düşürmeye başladım. Safra kesem gitti, karaciğer enzimlerim korkunç yüksek. Doktor 'Geri dönüşüm ameliyatı olmazsan siroza çevirecek' diyor. Boyum 4 santim kısalmış.

“YAYIN ESNASINDA EN AZ 5-6 KERE TUVALETE GİDİYORUM”
Boyum 1.67'ydi boyum, 1.63'e düşmüş. Şoka girdim, nasıl olabilir böyle bir şey diye, inanmak istemedim, bir daha baktım, çok üzüldüm, kemik erimesi başlamış. Zaten yemek yedikten sonra korkunç derecede damping sendromu diye bir şey var. Fenalaşıyorum, istifra ediyorum, tuvaletin olmadığı bir yere gidemiyorum. Bana bazen, 'bu kadar hastasın, yayına nasıl çıkıyorsunuz' diyorlar, yayının hemen arkasında kulis var ve tuvalet var. Ben yayın esnasında en az 5-6 kere tuvalete gidiyorum. Artık tuvalete gitmekten, istifra etmekten o kadar yorgunum ki, işimi yapmaya çalışıyorum, bu kadar yapabiliyorum, 2 saat buraya geliyorum ve tuvalet olduğu için.

“YEMEK YEDİKTEN SONRA BEYNİME KAN GİTMİYOR”
Dışarıda gezmem mümkün değil, bir yere gitmem mümkün değil. Yemek yedikten sonra beynime kan gitmiyor, bütün vücuttaki kanı bağırsağa pompalıyor beyne, kalbime kan gitmiyor, nefes alamıyorum. Benim dışımda bir başkası olsaydı 1 yıldır ortalığı ayağa kaldırırdı.

SEREN SERENGİL: KEMİKLERİM KIRILACAK
Son dönemde sağlık sorunları ve verdiği kilolarla gündemden düşmeyen Seren Serengil, sağlık durumunda yaşadığı sıkıntılarda geldiği son noktayı canlı yayında anlattı. Karaciğerini kaybetme noktasına geldiğini söyleyen Serengil, Söylemezsem Olmaz programında şunları söyledi:

Ünlü sunucunun "Ameliyat olmazsam 1 yıl içinde resmen yok olacağım" açıklaması sevenlerini üzdü.

(Yasemin.com)

Editör: TE Bilisim