Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Afyonkarahisar7dan Eskişehir’e sevk edilen hasta bebeğe helikopterde şefkatle sarılan sağlık personeline teşekkür etti.
Afyonkarahisar-Sandıklı’da üzerine sıcak su dökülen ve ambulans helikopterle Eskişehir’e sevk edilen 1 yaşındaki Beril bebeğin yol boyunca sağlık personeline sarılı durduğu anların fotoğrafı, sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında yer almıştı.
Mahmut ve Fatma Aktaş çiftinin bebekleri Beril Server Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından Eskişehir Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’ne götürülürken bebeğin sevki için Sağlık Bakanlığı’ndan ambulans helikopter talep edilmıştı. Beril bebek, tahsis edilen helikopterle Eskişehir’e gönderilirken vücudundaki yanıklar nedeniyle ambulans helikopterde Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Mehmet Canko tarafından kucakta taşındı.
Beril bebek ile Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Mehmet Canko’nun fotoğrafı, sosyal medyada günün en çok konuşulanları arasına girdi. Söz konusu fotoğrafta, minik Beril’in Canko’yu sıkı sıkıya sardığı görülüyordu.
Bu görüntüler üzerine sosyal medya üzeinden paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Koca, “Ambulans helikopterle Afyon’dan Eskişehir Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezine getirdiğimiz 15 aylık Beril bebeğin durumu iyi, tedavisi devam ediyor. Hasta bilhassa bir çocuksa kalbinin titreyişini daima gösteren sağlık personelimize ve ilginiz için sizlere teşekkür ederim” dedi.
Editör: TE Bilisim