Şanlıurfa’da sağlık alanındaki sorunlar her geçen gün katlanarak artıyor. Eyyübiye ilçesinde bulunan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk acil servisinde yaşanan yoğunluk hem hasta çocukları hem de hasta yakınlarını mağdur etti. Yaşanan yoğunlukta pandemi kuralları ise hiçe sayıldı.

Personel sayısı yetersiz kalıyor

Türkiye’de en büyük doğurganlık oranına sahip Şanlıurfa’da sağlık alanında yaşanan sorunlar ve eksiklikler çocukları mağdur etmeye devam ediyor. Özellikle son zamanlarda kent genelinde çocuklar arasında artan salgın nedeniyle hastanede artan yoğunluk hastalığın bitirilmesi bir yana artmasına neden oluyor.
 

Her doktor 570 hastaya bakıyor

İddialara göre her bir doktor günde ortalama 570 hastaya bakmak zorunda kalıyor. Bir doktora günde bu kadar iş yüklenmesi hastaların uzun sıra beklemesine doktor ve personelin yeterince verimli olmamasına neden oluyor. Doktorlar, yaşanan yoğunluktan dolayı hastalar ile yeterince ilgilenemiyor. Sağlık personeli ise yine yaşanan yoğunluktan dolayı hasta yakınlarının sözlü saldırısına maruz kalıyor.

Pandemi kuralları hiçe sayıldı

Söz konusu hastanede iğne yaptırmak ve muayene olmak için sıra bekleyenlerin oluşturduğu kalabalık bekleme salonunun havasız kalmasına neden oldu. Sıra bekleyen hasta ve hasta yakınları sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarken hiçbir yetkilinin duruma müdahale etmemesi dikkatlerden kaçmadı. Yaşanan yoğunluğa rağmen hiçbir yetkilinin ortada olmaması hastaların ve sağlık personelinin virüs kapmasına ortam hazırladı.

Gergin anlar yaşandı

Sıra bekleyen vatandaşlar yetersiz personelden dolayı uzun süre sıra bekleyince sık sık gergin anlar yaşandı. Hasta yakınları, yüzlerce hasta sırada beklerken sadece 2 personelin iğne yapmasının yetersiz olduğunu söyledi.(Balıklıgöl Ajans)

Editör: TE Bilisim