K.Maraş Sütçü İmam Üniversitesinde Radyoloji Teknikeri Serhat İĞCİ  görevi başında hasta ve hasta yakınlarının şiddetine maruz kaldı. Veli G., beli ağrıyan eşi Ü.G.’yi acil servise getirdi. Doktor, Ü.G.’nin MR’ının çekilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine radyoloji bölümüne giden Veli G., sağlık teknikeri Serhat İğci’den ‘Randevulu hastaları alıyorum. Müsait olunca eşinizi alacağım’ cevabını aldı. Israr etmesine rağmen aynı cevabı alan Veli G., MR odasında Serhat İğci’ye tekme tokat saldırdı. Daha sonra odadan çıkan saldırgan, güvenlikçiler tarafından yakalandıktan sonra polise teslim edildi.

Saldırgan gözaltına alınıp, emniyete götürüldü. İğci’ye ilk müdahalesini arkadaşları yaptı. Yüzüne aldığı darbeler nedeniyle elmacık kemiği kırılan Serhat İğci genel cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alınırken, 10 gün iş göremez raporu verildi.

Türk Sağlık Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet ÖZER yaptığı açıklamada; "K.Maraş Sütçü İmam Üniversitesinde görev yapan Radyoloji Teknikeri Serhat İĞCİ Hastanede görevi başında hasta ve hasta yakınlarının şiddetine maruz kalmıştır. Şiddet artık ülkede normalleştirilmeye doğru gidiyor.
Söz konusu sağlık personelleri kolay yetişmiyor Amacları sadece sağlık hizmeti sunmak olan sağlık personeli.Sizden biri,ailenizden biri olarak yapılanlari şiddetle kınıyoruz .Caydırıci cezalar yasalarla düzenlenmeli ve uygulanmalıdır.
Bundan dolayı Türk Sağlık Sen ailesi olarak sağlık personeline yapılan şiddeti kınıyor, önlenmesi adına üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu ve sağlık personelinin her daim yanında olduğumuzu bildiriyoruz." ifadelerine yer verdi.


Kahramanmaraş  Sağlık Sen 06.01. 2020 Pazartesi Saat 12:30’da Tıp Fakultesi Hastanesi girişinde BASIN AÇIKLAMASI VE ŞİDDETE HAYIR EYLEMİ düzenleneyerek, basın açıklamasında bulunacağını duyurdu. 

Editör: TE Bilisim