Diyarbakır’da sağlık sektöründe sıkıntılar bitmek bilmiyor. MHRS sistemi vatandaşı mağdur ediyor, fiş bulamayan vatandaşlar tedavi olamıyor. Ayrıca Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sedyede olan ve müşahede odasında olması gereken bir hasta idarenin 3. katında görüldü. Yaşanan bu rezalet görüntülerinden sonra vatandaşlar ‘Sağlıkta 90’lara Geri Mi Dönüyoruz” dedi.

Diyarbakır’da sağlık sektöründe sıkıntılar bitmek bilmiyor. MHRS sistemi vatandaşı mağdur ediyor, fiş bulamayan vatandaşlar tedavi olamıyor.

Diyarbakır Selahattin Eyyübi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vatandaşlar tedavi olmak için fiş bulamıyor, fiş bulamayınca da hastanede izdiham yaşanıyor.

Ayrıca Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sedyede olan ve müşahede odasında olması gereken bir hasta idarenin 3. katında görüldü.

O esnada yaşanan görüntülerde hasta yakınları ile hastane personeli arasında kavga yaşandığı ve yetkililerin de bu konuda sessiz kaldığı görüldü.

“AMELİYAT OLACAK HASTAYI İDARE KATINDA DOLAŞTIRDILAR”

Olay şu şekilde gerçekleşti: Dün saat 11.10’da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastanede şifa bulmak amacıyla bulunan bir hastanın yakınları ile hastane çalışanları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın neden çıktığını öğrenmek amacıyla aradığımız hastane başhekimi ise telefonlarımıza cevap vermedi. Acaba bu olayı tesadüf eseri görmeseydik, hastane çalışanları bu hastaya ve yakınlarına davranışı nasıl olacaktı. Bu olaydan sonra hasta ameliyata girmişse psikolojisi ne olacak veya ameliyattan çıkmışsa hastanın gözü önünde kırılan bardaklar, havada uçuşan tekmeler o hastanın psikolojisini nasıl etkileyecek. Bu olay gösteriyor ki hastane yönetimi uyuyor, çalışanlar da vatandaşa eziyeti reva görüyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI HABERDAR MI?”

Fiş kuyruğu ile sedyede yatan hastanın görüntülerinin sosyal medyada yayılmasından sonra vatandaşlar yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Vatandaşlar tepkilerini şu şekilde dile getirdiler; “Sağlıkta devrim yaptık diye sürekli televizyonlarda açıklama yapan Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Diyarbakır sağlığıyla ilgili yaşanan sorunlardan haberdar mı? İl Sağlık Müdürü sorunları çözmemesine rağmen hala kim onu o koltukta tutuyor, arkasında AK Parti’nin hangi milletvekili var. Mehdi Eker mi yoksa Ebubekir Bal mı hangisi Diyarbakır İl Sağlık Müdürünü koruyor? Bu sorunu çözecek herhangi bir yetkili yok mu? En basit tedavide bile haftalarca hatta aylarca randevu alamıyoruz” diyerek veryansın etti.

“SABAHTAN BERİ BEKLİYORUM, SIRA BANA GELDİ FİŞ BİTTİ”

Bazı vatandaşlarda Diyarbakır’da sağlık sektöründe yaşanan mağduriyetlerle ilgili tepkilerini sosyal medyadan şöyle dile getirdi; “Yetkili etkili vatandaşlar siz sıradan bir kişi olarak hastaneye gittiniz mi? Sağlık sisteminin durumunu öğrenmek istiyorsanız muhakkak gidin. Ben cildiyeden fiş almak için sabah sıraya girip fişimi almak istedim. Ama sıra bana gelmeden fiş bitti. Bizim zan ettiğimiz gibi sağlık o kadar verimli çalışamıyor. Kronik hastalarda randevu sorunu var, ödemelerde sıkıntı yaşanıyor. Bu tür sorunlara eğilmek lazımdır. Kolay gelsin diyelim.”

“4 AYDIR RANDEVU ALAMIYORUM”

Özgür Alkış isimli bir başka vatandaş da 4 aydır çocuğunu tahlil etmek için randevu alamadığını söyleyerek gazetemiz aracılığıyla yetkililere seslendi; “Çocuğumu tedavi ettirmek istiyorum. 4 aydır bir hastane randevusu alamadığım için çocuğum tedavi olamıyor. Randevu alamayınca buradan Adana’ya çocuğumu tedavi etmeye götürün dediler. Kurban Bayramından sonra mecburen çocuğumu Adana’ya götüreceğim. Randevu alamadığım için bazen çocuğumun ağrılarından dolayı acile gidiyorum. Acildeki doktorlarda pratisyen oldukları için fazla anlamıyorlar. Yetkililer bu konuda bize yardımcı olsun.”

AVAR: SORUN YOK

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar ise paylaşımların altına şu yorumları yaptı; “Hangi Hastane? Fiş Alma Kuyruğu mu? Doktor yetersizliği diye bir durum söz konusu değil, kuyruk oluşumuna arkadaşlar müdahale edecekler, sorun yok” şeklinde yorumlarda bulundu.

Kaynak:http://www.guneydoguguncel.com/bu-rezaleti-goren-yok-mu/

Editör: TE Bilisim