Gazeteci Ahmet Arıkan yaptığı açıklamada; “Şanlıurfa’da devlet hastaneleri tamamıyla iflas etmiştir. Hükümet her fırsatta sağlıkta devrim yaptık diyerek Sağlıkta Dönüşüm Programı’na göre; isteyen istediği hastanede muayene olabilecek, randevu kuyruklarında saatlerce beklemeyecekti. Şimdi kentte hastanelerde doktor yetersizliği ve ilgisizliği, idarecilerin pasif ve beceriksizliği nedeniyle kuyruklar hastanelerin dışına taştı.

Hastalar günlerce randevu alamayıp polikliniklerde muayene olamayınca haliyle akşamları acil servislere giderek çare arıyorlar. Acil servislerimizde adeta cezaevlerini andırıyor. Doktorlar müdür, güvenlik görevlileri gardiyan, hastalar ise boynu bükük mahkum gibi doktorlardan medet bekliyorlar. Her fırsatta şiddeti bahane ederek grev yapan sağlık çalışanları halka olan kin ve düşmanlıklarını adeta belli ederek hastalara her türlü zorluğu çıkarıyor.

Adeta hasta ve hasta yakınlarının kendilerine şiddet uygulaması için tahrik ediyorlar. Sağlık bakanı ise kendini 85 milyonun bakanı değilde sadece sağlık çalışanlarının bakanı olarak gördüğünden sorunlara çözüm bulamıyor. Sayın bakan her sağlık çalışanıyla tartışan hasta ve hasta yakınını yargıya baskı yaptırarak cezalandırıyor, tutuklatıyor, mahkum ettiriyor ve bu şekilde sağlık sisteminde ki sorunların giderileceğine inanıyor, ama niye özel hastanelerde doktorlara şiddet uygulanmıyor da sadece devlet hastanelerinde uygulanıyor diye sorgulama zahmetinde bulunmuyor, yada düşünemiyor. Yetkililerin bir an evvel Şanlıurfa’da iflas eden sağlık sorunlarını başta il sağlık müdürü ve hastane başhekimlerini degiştirerek iflastan kurtarmalıdır.(CNN Urfa)

Editör: TE Bilisim