Sağlık Bakanlığı Bünyesinde görev yapan Sağlık Hizmetlerİ Sınıfı Personelin  ( Doktor, hemşire, sağlık memuru, vb ) derece ve kademelerinde haziran,temmuz ve ağustos itibariyle güncellemeler oldu ve personel yeni derece kademelerine terfi etti. Yeni derece ve kademenizi https://ekipportal.saglik.gov.tr/signin adresinden görebilirsiniz.  

personel sağlık net

Sabit Ödemeler Derece ve Kademeye göre ödeniyor. Detaylar için tıklayın

Memur Kademeleri Ne Anlama Geliyor?

Memur kademeleri kişinin mezuniyet derecesine göre belirlenir. Memur derece ve kademesini gösteren rakamlar mevcuttur. Örneğin 9/3 denildiğinde 9 dereceyi, 3 de kademeyi gösterir. Lise mezunu olanlar işe başladıklarında 13/3’den başlarlar. Yani 13’ncü derece ve 3.kademedir. Lise Dengi mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 12/2, Lise veya Dengi Okulun Üstüne 1 yıl daha Mesleki ve Teknik Öğrenim Bitirmişse 11/1, Lise veya Dengi okulun üstüne 2 yıl veya ortaokuldan sonra 5 yıllık Mesleki ve Teknik Öğrenim Bitirmişse 10/1, Lise ve Dengi Okulun üstüne 3 yıl Mesleki ve Teknik Öğrenim Bitirmişse 10/2, 2 yıllık Yüksek Öğrenim Bitirmişse 10/2, 3 yıllık Yüksek Öğrenim Bitirmişse 10/3, 4 Yıllık Yüksek Öğrenim Bitirmişse 9/1, 5 yıllık Yüksek Öğrenim Bitirmişse 9/2, 6 Yıllık Yüksek Öğrenim bitirmişse 9/3’den işe başlanır.

Kanuna göre memurun kademe ilerleyebilmesi için bulunduğu kademede en az bir yıl çalışmış olması, bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması, şeklinde belirlenmiştir.

Mecburî olarak sürekli görevle atanan memurlardan kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde bulunanlara, bu yörelerde fiilen çalışmak suretiyle geçirilen her iki yıl için bir kademe ilerlemesi daha verilir. Yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır. İki yıldan az süreler dikkate alınmaz. Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır. Kanunda ilgili maddeye göre belirtilen şartlar uyan her sınıf ve derecedeki memurlar, hak kazandıkları tarihten geçerli olmak üzere ve başkaca bir işleme gerek kalmaksızın bir ileri kademeye ilerlemiş sayılırlar. Kademe ilerlemesi ile ilgili onay mercii atamaya yetkili amirdir. Bu yetkili amirler kademe ilerlemeleri ile ilgili yetkilerini devredebilirler. Kademe ilerlemesine hak kazanamayan memurlar, kurumlarınca her ay alınacak toplu onaylarla belirlenir.

bu bir personel sağlık net haberidir.

Editör: TE Bilisim