Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Eğitim ve Projeler Daire Başkanlığına  Dr.Güngör AYAN getirildi.

Dr. Güngör AYAN / Eğitim ve Projeler Daire Başkanı 

1964 yılında Ankara’da doğdu. 1981 yılında Ankara Gazi Lisesini, 1988 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.

1988 yılında Sağlık Bakanlığında mecburi hizmet kapsamında Erzincan İlinde ve daha sonra görev aldığı Balıkesir ve Ankara’da çeşitli sağlık ocaklarında tabip, sorumlu tabip ve Sağlık Grup Başkanlığı yaptı. Askerlik görevini 1990-1992 de yılında tabip asteğmen olarak yaptı.

1994 yılında Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına müfettiş yardımcısı olarak girdi.  1997 yılında müfettiş, 2003 yılında başmüfettiş oldu. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunda sağlık tesisleri denetim rehberlerinin hazırlanmasında görev aldı.

2019 yılı şubat ayından itibaren geçici görevle Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünde çalışmaktadır.

Diyaliz Hekimliği sertifikası, İş Yeri Hekimliği sertifikası, Aile Hekimliği sertifikası ve SAD (sağlıkta akreditasyon denetçiliği) sertifikasına sahiptir.

Aralık 2019 tarihi itibariyle Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Projeler Daire Başkanı olarak görevine başlayan AYAN, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim