Online randevu sistemlerinde herhangi bir devlet hastanesi randevu alabilmek neredeyse imkansız bir hal aldı. Bazı bölümlerde oluşan yoğunluklar nedeniyle randevu almak mucize olurken bazı bölümlerde ise en erken 2 hafta sonrası için randevu yaptırılabiliyor… O da şanslıysanız.

Sağlık sistemindeki bu sorunu gündeme getiren Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güner Sönmez ise Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Daha önce, devlet hastanelerinde hangi bölümlerde randevu almanın daha zor olduğunu takipçilerine soran Sönmez’e, Kazım Balsoy isimli bir takipçisi, üç aydır cildiyeden randevu alamadığından yakınmış, diğer bölümlerin de bundan farklı olmadığını dile getirmişti.

Prof. Sönmez, daha sonra yaptığı paylaşımda ise bu takipçisinin kardiyoloji randevusunu ancak 2 hafta sonraya alabildiğini ancak randevuyu aldıktan 2 gün sonra geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybettiğini duyurdu.

Güner Sönmez, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kazım bey daha 4 gün önce burada hastane randevularından yakınmıştı. Kardiyolojiden 2 hafta sonraya randevu alabilmiş ve sonraki gün kalp krizi geçirdi. Maalesef bugün kaybettik. Çok üzgünüm. Mekanı Cennet olsun, ailesi ve sevenlerine sabır diliyorum.”

Kaynak:https://www.yenicaggazetesi.com.tr/prof-dr-so776nmez-duyurdu-hastane-kuyruklarini-bitirdik-denilen-sistem-can-aldi-randevu-bulamadi-son-mesaji-bu-oldu-537392h.htm

Editör: TE Bilisim