Türkiye’de 100 bin nüfusa oranla Corona sıralamasında ilk sırada yer alan ve günlük ortalama 244 kişinin Covid-19 olduğu Ordu’da Sağlık İl Müdürlüğü’ndeki vaka artışı korkutucu rakamlara ulaştı. İl Müdürlüğünde önceki gün bir kişi hayatını kaybederken İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu’nun test sonucu da pozitif çıktı.



Coronaya karşı en etkin mücadeleyi gösteren kurumun başında gelen Ordu Sağlık İl Müdürlüğü’nde alınan önlemlere rağmen vaka artışının önüne geçilemiyor. Kurumda ilk başlarda nadir görülen vaka sayıları son günlerde hızla artmaya başladı.



Sağlık çalışanları öncelikli olarak aşılandı. Aşılama çalışmalarına rağmen yeni vakalar göründü. İl Sağlık Müdürlüğünde çalışan Hüdaverdi Yılmaz, geçtiğimiz hafta sonu coronadan hayatını kaybetti.



İL MÜDÜRÜ CORONA OLDU

Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu coronaya yakalandı. Test sonucu pozitif çıkan Kasapoğlu dün Ordu Valiliğinde yapılan covid toplantısına katılmadı. Dr. Mustafa Kasapoğlu’nun evde izole altında bulunduğu öğrenildi.


Kaynak:https://www.orducu.com/haber-ordu-saglIk-mudurlugu-nde-corona-patladI-23820.html



İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ile temaslı kurumdaki daire başkanları ve şu müdürleriyle personeller test yaptırdı. Sağlık Müdürlüğünde covid 19 testi pozitif çıkan ve bu kişilerle temaslı olanların sayısının 50’ye yaklaştığı bildirildi.



KURUM KARANTİNA ALYINA ALINACAK MI?

İl Sağlık Müdürlüğünde vaka sayısının artması çalışanları tedirgin ediyor. Kurumda toplu karantina uygulanıp uygulanmayacağı ise henüz belli değil.
Editör: TE Bilisim