Olay İstanbul Arnavutköy Devlet Hastanesi Acil Polikliniği'de meydana geldi. İddiaya göre olay şu şekilde gelişti.

İstanbul Arnavutköy'de trafik kazası geçiren bir kişi Arnavutköy Devlet Hastanesi Acil Polikliniği'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralının durumuna binaen yaralı derhal kırmızı odaya alındı. Yaralının yakınları "Kırmızı oda" diye adlandırılan bölgede yaralının tedavisi devam ederken, odaya girmek istedi. Bunun üzerine hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışan M.B. yaralının yakınlarına giremeyeceklerini belirtti. İki taraf arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga sonucunda yaralının yakınları, güvenlik görevlisi M.B.'yi bıçakladı ve olay yerinden kaçtı.

Güvenlik görevlisi M.B, bacağından bıçaklandı. Yaralanan güvenlik görevlisine acil serviste bulunan sağlık çalışanları müdahale etti. Güvenlik görevlisinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, hastaneden kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı.

2010 yılı Mart ayında acillerde kod uygulaması uygulamaya konuldu.

Hastalar önem sırasına göre kırmızı, sarı ve yeşil bölgelere alınmaya başladı. Bıçaklanma, kalp krizi gibi acil durumu olan vakaların acil içinde kırmızı alana alınıyor. Ambulansla getirilen hastalar, trafik kazaları, kalp krizi ve beyin kanaması şüphesi taşıyan hastalar gibi aciliyeti yüksek hastalar kırmızı alana alınıyor. Kırmızı alana dışarıdan bir kişinin girmesi yasak.

Sarı Alana kırık vakaları, karın ağrısı çekenler gibi müdahalesi beklemeye müsait olan hastalar bu alana alınıyor.
Yeşil Alana grip, ateşli hastalar, ayakta yürüyerek gelen ve mide bulantısı çeken hastalar gibi aciliyeti olmayan hastalar bu alana alınıyor.

Editör: TE Bilisim