24 Aralık Salı günü  Noroblastom tümörü nedeniyle kemoterapi tedavisi gören 10 yaşındaki Ayaz Efe Akovalı, annesi Güneş Akovalı tarafından sabah 07.30 sıralarında rutin kontrolleri için hastaneye getirildi. Doktor, küçük Ayaz'ın trombositinin düşük olduğunu ve kan verilmesi gerektiğini tespit edince, Kızılay Kan Merkezi ile irtibata geçildi. Ancak, saat 11.00 sıralarında talep iletilmesine karşın, beklenen kan saat 20.00 sıralarında hastaneye ulaştı. 9 saat boyunca, kendileri için özel olarak düzenlenen hastanenin oyun odasında gelecek kanı bekleyen Ayaz ve annesi, bu kez başka bir sürprizle karşılaştı. Hastanede yer ve yatak olmadığı için trombosit kanın oyun odasındaki ders sırası üzerinde verileceği söylendi. Anne Güneş Akovalı itiraz etse de hastanede yer bulunamadığı için küçük Ayaz'a ders sırası üzerinde trombosit kan verilmeye başlandı. Yaklaşık 45 dakika boyunca sert zemin üzerinde uzanan ve kan alan kanser hastası Ayaz'ın hali yürek burktu.

''BİZLERİ GÖREN YOK MU?''

Oğlu Ayaz ile birlikte sabah 07.30'da geldikleri hastaneden saat 21.00'de ancak çıkabilen anne Güneş Akovalı, yaşananlara isyan etti. Anne Akovalı, sosyal medya hesabından, Ayaz'ın fotoğrafı ile birlikte, "Sonunda beklediğimiz kan an itibariyle geldi. Evet hastanede tüm yataklar dolu, kanımızı ders sıralarının üzerinde alıyoruz. Bizleri gören yok mu? Hastane ne zaman bitecek? İzmir'e bu hastane yetmiyor artık" mesajını paylaştı.Anne Güneş Akovalı, hastanenin fiziki şartlarının son derece yetersiz olduğunu belirtirken, "Yataklar bebekler için çok kullanışsız. Yataklardan düşen bebekler oluyor. 3 kişilik odalarda tuvalet yok. Odalarda temizlik konusunda sıkıntı var. Oturmak için sandalye ve koltuk bile yok. Hijyenden bahsedilirken, anneler çocuklarının yanında yatmak zorunda kalıyor. Kemoterapi alınan makineler devamlı arızalı, uzun sürede kemoterapiyi verebiliyor. Bu da hastane yatışlarının süresini artırıyor" dedi.

ANNE KUCAĞINDA KEMOTERAPİ İDDİASI

gercekmuhabir.com'da yer alan habere göreAnne Akovalı, Ayaz'a ders sırası üzerinde kan verilen aynı gün, yer ve yatak olmadığı için, bir bebeğe de hastane koridorunda kemoterapi uygulandığını ileri sürdü. Annesinin kucağında kemoterapi verildiği belirtilen bebekle ilgili görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde koridorun sonunda olan bebeğin ağlama sesleri duyuldu.

DOKTORLARA TEŞEKKÜR

Güneş Akovalı, hastanedeki doktorlara çok teşekkür ederken, "Hastanede iyi şeyler de var tabi. Mesela 1 yıldır yardımlarını esirgemeyen ve her sorumu cevaplayan güleryüzlü doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımız iyileşsin, hiç kimse hasta olmasın. Fakat grip gibi çoğalan bu hastalığa 'dur' denilebilmesi için onkoloji hastalarına özel tam teşkilatli ayrı hastaneler gerekli" dedi.

Editör: TE Bilisim