Günışığı Gazetesi'nde yer alan haber göre;
Kasık ağrısıyla gittiği hastanede yaşadığı saygısızlığı gazetemizle paylaşan Ahmet Yıldırım isimli vatandaşın anlattıkları sağlıkta çağ atlamanın nasıl olduğunu ortaya koyarken “Sağlıkta Devrim ha!” Dedirtti.

ÜSLUP BOZUKLUĞU

Sağlıkta randevu problemleri her geçen gün biraz daha artış gösterirken bazı sağlık kuruluşlarında yaşanan sıkıntılar da vatandaşı bıkkınlık noktasına getirdi. Muayene olup iyileşmek için hastaneye giden vatandaşlar sağlık çalışanlarının üslupsuz davranışlarından dolayı sinir krizi geçirir duruma geldi.

KENDİ YAZDIKLARI İĞNEYİ YAPAMADILAR

Şiddetli kasık ağrısı çeken Ahmet Yıldırım isimli vatandaş muayene olmak için gittiği Fırat Üniversitesi Hastanesi Acil Servisinde görevli bir hemşirenin agresif tutumuyla karşılaşıp iğnesinin yapılmadığını ileri sürdü. Kendi hastanelerinin yazdığı iğneyi vurmak istemeyen hemşirenin; “Risk olabilir diye biz de yapmıyoruz.” demesine karşılık; “Yapamayacağınız iğneyi veya ilaçları neden reçeteye yazıyorsunuz?” diye sorunca da hemşirenin saygısız tavırlarına maruz kaldığını iddia etti.

AGRESİF TAVIRLAR ŞİKAYET EDİLDİ

Kasıktaki fıtık rahatsızlığı nedeniyle Pazar günü Fırat Üniversitesi Hastanesinin Acil Servisine gittiğini söyleyen Ahmet Yıldırım isimli vatandaş, reçetede kendi doktorlarının yazdığı iğne kendi hemşireleri tarafından yapılmadı dedi. Durumunu anlatmaya çalışan ve orada bulunmasına rağmen olayla ilgisi olmayan bir hemşirenin saygısız davranışlarıyla karşı karşıya kaldığını ileri süren Ahmet Yıldırım ile hemşire arasında tartışma çıktı. Gelen hastalara kötü davranan hemşirenin agresif tavırlarından rahatsız olan Ahmet Yıldırım hemşire hakkında şikayette bulunduğunu söyledi.

ACİL SERVİSTE VURDURABİLİRSİNİZ

Elazığ’da aşırı kasık fıtığı şikayetiyle Fırat Üniversitesi Hastanesine gittiğini söyleyen Ahmet yıldırım isimli vatandaş, şikayetlerinden dolayı iğne ve bazı ilaçların olduğu reçetenin yazıldığını ve kendisine bu iğneyi Aile Hekimliğinde vurdurabileceğini, hafta sonlarında ise Aile Hekimliğinin tatil olması münasebetiyle Fırat Üniversitesi Hastanesinin Acil servisinde vurdurabileceğini söylediklerini aktardı.

YAN ETKİSİ OLABİLİR HASTANE YAPSIN

Ertesi gün iğnesini yaptırmak için Aile Hekimliğine gittiğini kaydeden Yıldırım, iğnenin yan etkisi olma ihtimalinden dolayı hekimlikte yapılmadığını ileri sürerek yaşadığı trajediyi şu cümlelerle anlattı: Fırat Üniversitesi Hastanesi tarafından yazılan reçetedeki iğneyi vurdurmak üzere Aile Hekimliğine gittim. Bana yan etkisi olma ihtimalinden dolayı bu iğneyi burada biz yapamayız lütfen hastaneye gidin dediler. Bunun üzerine Fırat Üniversitesinin Acil servisine gittim. Burada hiç beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım. Meramımı anlatmaya çalışırken de görevli bir hemşirenin saygısız tavırlarına maruz kaldım.

Yaşadığı çirkin olayı gazetemize anlatarak ilgililerin dikkatini çekmek isteyen Ahmet Yıldırım, anlatımlarında şu ifadelere yer verdi: Kasıkta fıtık rahatsızlığı yaşıyorum. Normalde çok fazla ağrım sızım yoktu. Cumartesi günü geceden itibaren bir sızı başlamıştı. Pazar günü ağrılarım artınca hastaneye gitmek zorunda kaldım. Fırat Üniversitesi Hastanesi Acil Polikliniğinde doktorlar gerekli tetkikleri yapıp ilaçlarımı yazdılar. Reçetede bir de iğne vardı. Bu iğneyi hastaneye gelmeden de aile hekimliğinde yaptırabilirsiniz, aile hekimliğinin tatil günlerinde ise yine hastanenin acil servisinde arkadaşlarımız yardımcı olurlar dedikleri için ertesi sabah reçetemle birlikte aile hekimliğine gittim. Aile hekimiz reçeteyi görünce bu ilaç antibiyotik, yan etkisi olabilir bu nedenle bu iğneyi burada yapmamız uygun değil dediler.

GÖREVLİ HEMŞİRENİN SAYGISIZLIĞI

Yan etkisinden dolayı aile hekimliğinde iğnesini yaptıramadığını ifade eden Yıldırım; “Haliyle ilaçların yazıldığı Fırat Üniversitesi Hastanesinin Acil Servisine giderek iğnemi yaptırmak istedim.” dedi. İğnesinin orada da yapılmak istenmediğini dile getiren Yıldırım üstelik de görevli hemşirenin kendisine saygısızlık yaptığını ileri sürerek yaşadığı trajediyi şöyle anlattı:

SAĞLIK BAKANLIĞINA ŞİKÂYET ET

Doğal olarak reçeteyi yazan Fırat Üniversitesi Hastanesine gittim. Durumu anlattım, verdikleri cevap çok ilginçti; biz de yapmıyoruz dediler. Haliyle ben de sorma gereği duyarak yapmadığınız veya yapamadığınız bir iğneyi neden reçeteye yazıyorsunuz öyleyse? Sonra durumu orada bulunan bir başka hemşire hanıma anlatmaya çalıştım. Ancak konuyla ilgisi olmayan farklı bir hemşire hanımın bana bağırdığını ve uygun olmayan bir üslupla; “Git Sağlık Bakanlığına Şikâyet Et, Başhekimliğe Şikayet Et.” Şeklinde saygısızca sarf ettiği cümlelere maruz kaldım. İsmini sordum söylemedi, yaka kartı da yoktu.

MÜDÜR ARADIKTAN SONRA İĞNE YAPILDI

Yapısı itibariyle sinirli biri olmadığını ancak kendisine yapılan saygısızlıktan dolayı çileden çıktığını ifade eden Yıldırım yaşadığı ağrı ve sinirin etkisiyle reçeteyi yırttığını aktararak konudan haberdar etmek için Başhekime gittiğini, Başhekim yerinde olmadığı için de kendisini Hastanede görevli müdürlerden birine yönlendirdiklerini müdür beyin aramasından sonra iğnesinin yapıldığını söyledi.

HASTA HAKLARI BİRİMİNE ŞİKAYET

Mağdur Ahmet Yıldırım sağlıkta çağ atlamak bu mudur diyerek şunları aktardı: olayla ilgisi olmadığı halde bir hemşirenin bu tür tavırlarla saygısızlık etmesi ister istemez sağlıkta çağ atlamak bu mudur dedirtti bana. Başhekimin olmadığından dolayı yönlendirildiğim Müdür beye durumu anlattım, biz ilgileneceğiz dediler. Sorumlu hemşireyi aradı iğnemi yaptılar. Daha sonra hasta hakları birimine giderek dilekçe verdim ve şikâyetçi oldum.

KOSKOCA HASTANE NASIL İĞNE YAPAMAZ

O hemşire hanımın tutumundan fazlasıyla rahatsız oldum. Bana; “Ya Özel hastanelere ya da Fethi Sekin Şehir Hastanesine gidin.” Hiç de hoş bir durum değildi. Çayda Çıra Mahallesinde oturan biri olarak bir iğne vurdurmak için dünya kadar yol gideceğim ve karşılaşacağım tutum bu olacak. Koskoca Fırat Üniversitesi Hastanesi nasıl bir iğne yapamaz. Bırakalım iğne yapmamayı hemşire hanımın bana karşı tutumu ne yazık ki çok kötüydü.

Kaynak :https://www.gunisigigazetesi.net/elazig-guncel/saglikta-devrim-ha-h92394.html

Editör: TE Bilisim