Nurcan hemşire 28 yıl önce Erzincan'da 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından tam 187 saat enkaz altında kalmıştı. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda günler sonra kurtarılan Nurcan hemşire 30 Ekim'de Ege Denizi'nde meydana gelen depreme de İzmir'de yakalandı.Son depremden sonra anıları canlanan ve o anları yeniden yaşayan Nurcan Hemşire çağrıda bulundu. Nurcan Eraslan Arslan "Kimse ümidini kaybetmesin" dedi. Şu an İzmir Buca'da bir apartmanın birinci katında yaşayan Arslan "Çocuklarımla dışarı çıktık ve bir süre apartmanımızda oturduk. Evimizde çatlak olmadığı için gece geri döndük. Ama çok korktuk ve aklıma 1992 Erzincan depremi geldi" dedi.Erzincan depreminde yaşadıklarını anlatan Nurcan Hemşire ''Ben 653 vatandaşımızın öldüğü Erzincan depreminde 187 saat enkaz altında karanlıkta aç susuz bekledim. Yağmur suyu ve idrarımı içtiğim yazılmıştı. Bunlar doğru değil. Hareket edemiyorum ki nasıl su içeyim.'' dedi..

urcan Hemşire sözlerine şöyle devam etti ;

Gece ve gündüzün ayrımını bile yapamıyor insan. Sadece dışarıdaki seslerden gece ve gündüz olduğunu anlayabiliyordum. Tabi ki bu kolay değil. Ancak kimse umudunu yitirmesin. Sabırla bekleyişinizi sürdürün. İnanıyorum ki mutlaka enkaz altından çıkarılanlar olacaktır."

Nurcan Hemşire, önemli bir noktaya dikkati çekti. Enkazların bulunduğu alanda sessiz olunması gerektiğini söyledi. "Çünkü enkaz altındayken dışarıdaki sesleri duyulabiliyorsun ancak sesini duyuramıyorsun" dedi
Nurcan Hemşire, Erzincan Depremi'nden sağ kurtarıldıktan sonra İzmir'e yerleşti. Son depreme de Buca'daki bir apartmanın birinci katında yakalandıSonrasında evine tekrar geri döndüğünü belirten Arslan, o günleri tekrar hatırladığını dile getirdi.
Editör: TE Bilisim