Dün akşam saatlerinde çok sevdiğim bir ablamın, kına gecesindeydim. Arka arkaya telefonlar gelmeye başladı, Elbistan Devlet Hastanesi başta olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne kadar onlarca kişi aramış.

Hayırdır inşallah diyerek, İl Sağlık Müdürlüğüne dönüş sağladım. Konuşmayı aynen aktarıyorum " Furkan selamlar, hayat memat meselesi olmasa bu saatte aramazdım. Bizim Elbistan Devlet Hastanesi ile alakalı asılsız bir haber yapılmış, lütfen gerekli müdahaleyi sağlar mısın ? Bu olay yalandan başka birşey değil. " Yapılan haberden bir bilgim olmadığını, kına gecesinde olduğumu ancak haberi inceleyip dönüş yapacağımı belirttim. Haberi çalışma arkadaşlarımız geçmiş, çokta güzel bir şekilde hazırlayıp yayına almışlar.

Tekrardan dönüş sağlayarak " Haberi inceledim, ancak haberde her hangi bir suç unsuru olmadığı gibi haberinde doğruluğunu arkadaşlarımız ıspatlamış. Ellerinde gerekli kanıtlarında olduğunu söylüyorlar.Bu durumda bu haberin nesi yanlış diye sordum " Cevap olarak " Yahu olur mu öyle şey, kesinlikle yalan yarın açıklama yapacağız zaten! Bu durumu ortaya çıkaracağız. " Ortada bir iddia var ise kanıtlarıyla olduğuda söyleniyorsa hala neyi yalanlıyorsunuz ? Adamı görevden uzaklaştırmışsınız, savcılık harekete geçmiş. Arka arkaya videolar ortaya çıkmaya başlamış.

Yaşanan üzücü olaydan dolayı yaptığımız haberi yalanlamak yerine, elinizdeki kanıtları bize gönderme şansınız var mı ? diye sorsanıza, bizde iyi niyetinize karşılık her türlü delil niteliğindeki kanıtları size sunarız. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç diyor ki " Elbistan Devlet Hastanesi'nde narkozlu kadının taciz edildiği ve sağlık görevlisinin porno film izlediği, filmin tüm ekranlarda görüldüğünü" belirtiyor. Bizi aramak yerine, olayı ortaya atan Milletvekili Ali Öztunç'u aramanız daha doğru olmaz mı ? " Vekilim bu iddialar asılsız demekten mi korkuyorsunuz ? " Haberi kaldırtmaya çalışmak yerine, Elbistan'a hareket edip hastaneyi ayağa kaldırsanıza! Bu olayın sorumlusu veya sorumluları kim ise en tepeden başlayıp en aşağıya kadar insenize! böyle yöneticilik olmaz... Haberi kaldırdık diyelim, elinize ne geçecek ? Temize mi çıkacaksınız, gerçekten öyle mi düşünüyorsunuz ? Bir devlet görevlisine yakışacak şekilde hareket etmenizi sizlere tavsiye ediyorum. Düşünceniz şu şekilde olmalı " Böyle bir iddia ortaya atıldı. Acaba başka hastalara yapıldı mı ? Narkozlu veya baygın hastaların bu durumu farketmesi oldukça zordur. Şüphelinin yanı sıra başka bir arkadaşı daha var mı ? Tacize uğrayan bayanın, yakınınız olduğunu düşünün ve o şekilde hareket edin! " Haber46'da yapılan haber kaldırılmaz. Elinizde belgeler olur, kendinizi temize çıkarırsınız, ancak o durumda gerekli haberler hazırlanarak özrümüzü dileriz. Bu olayın sonuna kadar arkasında olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.

Alıntı Haber

Kaynak:Furkan Çam
https://www.haber46.com.tr/elbistan-devlet-hastanesindeki-taciz-skandali-makale,704.html
 

Editör: TE Bilisim