Anadolu Eğitim Sendikası AES tarafından doktora dil puanı hakkında önemli açıklama ve YÖK’e resmi talepte bulunuldu. Yapılan açıklama ve talep şu şekildedir: Bilindiği üzere ilgili “Yükseköğretim Kanunu” na göre doktora çalışması yapmak ve doktor öğretim üyeliği kadrosunda görev yapabilmek için merkezi dil sınavından en az 55 geçer not alınması gerekmektedir.

Doktora dil puanı geçer notunun 50 olması için Anadolu Eğitim Sendikası olarak, YÖK’e başvuru yaparak gerekli adımların atılması için Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği tarafından YÖK’e başvuru yapıldı.

AES’in “Doktora Dil Puanı 50’ye Çekilmelidir” konulu olarak Yükseköğretim Kurulu YÖK Başkanlığına gönderdiği yazı tam metni şu şekildedir:

Bilindiği üzere ilgili “Yükseköğretim Kanunu”na göre doktora çalışması yapmak ve doktor öğretim üyeliği kadrosunda görev yapabilmek için merkezi dil sınavından en az 55 geçer not alınması gerekmektedir. Ancak yine ilgili “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik” ne göre “50-59 arasında puan alanlar (E) seviyesinde kabul edilir.” yazmaktadır.

Doktora dil puanının 50’ye çekilmesi adayların menfaatine olacak olup, ülkede olan açık öğretim üyesi kadrosu konusu için önemli bir adım olacaktır.

Kaynak: AES: Doktora Dil Puanı 50’ye Çekilmelidir

Editör: TE Bilisim