Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi'nin 50. Yılı mezunları arasında bulunan Dr. Mesut Yontar, diplomasını meslektaşı olan babası Fazıl Yontar'ın elinden aldı. Çiçeği burnundaki doktor Mesut Yontar, "Uzmanlık yapmak istiyorum. TUS sınavından aldığım puana göre bir bölüm seçeceğim. Asıl hedefim; bilimin ışığında halka ve Hak'ka hizmet etmektir" dedi. Oğlunun mezuniyet törenine katılan Adana İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı olan Dr. Fazıl Yontar, "Bir babanın yaşayabileceği en güzel duygulardan bir tanesini yaşadım. İnşallah evladım, vatanına milletine hizmet eden bilime katkıda bulunan iyi bir doktor olur" diye duygularını dile getirdi.

BABA OĞUL MESLEKTAŞ

Zor ve yoğun bir eğitimin ardından doktor olmaya hak kazanan Mesut Yontar, Çukurova Üniversitesi Amfi Tiyatro'da düzenlenen mezuniyet törenine genç meslektaşlarıyla birlikte katıldı. Çiçeği burnundaki doktor Mesut Yontar, Hipokrat Yemini yaparak doktorluğa ilk adımını attı. Mesut Yontar, doktor diplomasını babası ve aynı zamanda meslektaşı olan Fazıl Yontar'ın elinden aldı.

Kepini havaya atan Dr. Mesut Yontar'ın mutluğu gözlerinden okundu. Adana İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı olan Dr. Fazıl Yontar, "Allah'a ne kadar şükür etsem az. Bu güzel günün hayalini bile kuramazken Rabbim bana ve oğluma çifte mutluluk nasip etti. İnşallah merhametli bir hekim olarak hizmetin en iyisini sunacağına inanıyorum" dedi.(Sabah)

Editör: TE Bilisim