Diş Telleri Çok Ağrıtıyor
Bu bilginin doğruluğu hekimlere göre oldukça düşüktür. Teknolojinin gelişimi ile diş tellerinin dişlere uyguladığı kuvvet son derece düşürülmüştür. Bu ağrı diş telinin ilk zamanlarında mevcuttu ancak teknoloji geliştikçe diş tellerinin dişlere yaptığı basınç azaltıldı ve günümüz şartlarında diş tellerinin yaptığı ağrıdan söz edilemez. Ancak söylemeden geçmeyelim ki ortodontik tedavilerde oluşan ağrılar sadece ilk dönemde olur. Alışıldıktan sonra bu ağrılardan hiçbir iz kalmaz.

Diş Telleri Sadece Çocuklara Takılır
Ortodontik hiçbir tedavi sadece çocuklara takılmaz. Hatta şu anki diş teli kullanıcılarının oranında çocuk hastaların sayısı ile yetişkin kullanıcıların sayısı neredeyse eşittir. Bu günümüzde dilden dile yayılan bir cümleden fazlası değildir. Diş telleri her yaşa uygulanabilir. Sadece iki nesil arasında belirli tedavi yöntem değişikliği gözükebilir. Bu duruma örnek verecek olursak alt çenenin fazla önde bulunduğu vakalarda çocuk hastalar rahatça tedavi edilirken yetişkin hastalar ameliyat ile ancak tedavi edilebilmektedir. Ancak iskeletsek bir sorununuz yoksa 70 yaşınızda dahi diş teli kullanmanızda bir sorun yaşanmaz.

Ortodontik Tedavi Süreci Çok Uzun Yıllar Sürüyor.
Bu olgu biraz görecelidir. Ancak çoğu basit vaka 8 ila 12 ay arasında zaman alıyor. O kadar da uzun yıllardan bahsedemeyiz anlayacağınız. Ancak bazı ender vakalar 2 yıl ila 3 yıl arasında bile hastanın diş sorununa göre değişiklik gösterebiliyor.

Diş Telleri Çok Rahatsız Ediyor
Bu konu tamamen yanlıştır. Çünkü diş tellerinin rahatsız edecek bir yanı bulunmamaktadır. Dişlerinizin üzerinden başka hiçbir yere temas etmez. Ve hastaya rahatsızlık sağlamaz. Sadece ilk hafta içerisinde alışma sürecinde rahatsızlık duyulabilir. Ancak bir süre sonra ağzınızda olduğunu bile unutacaksınız.

Editör: TE Bilisim