Sayın Cumhurbaşkanımız Recep  Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen partisinin İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda "Kendi nefsinin peşine düşen sadece kendi ajandasına, kariyerine, hesabına odaklanan kişilerden dava adamı olmaz. Gurur abidesi olanlardan dava adamı olmaz. Makamın gücüne, imkanlarına güvenerek gönül kıran, insanları rencide eden, vatandaşa tepeden bakan kibir abidelerinin bu davada yeri olmaz. İnsan gönlünü kıranların biz de partideki, görevleriyle ilgili kalemini kırarız." dedi. Halkın kalbini bir kez daha fethetti.

Çünkü vatandaşın mağdur olduğu durumda bu . Özellikle bazı bürokratlara şaşalı makam odalarına, özel kalemlerini, sekreterlerini aşıp ulaşmak nerede ise imkansız hale geldi. Çalışma alanlarında çalışan ile ve vatandaş ile bir araya gelmediği gibi sahaya çıktığında tanınmadığı için esip gürlüyor. Neden tanımamışlar bunun hesabı soruluyor. Özellikle bir sınav ile atanmayınca,sağlık personeli olmayan, devlet memuru dahi olmayan, başvurunun olmadığı, atanmak için lisans mezunu olmanın yeterli olduğu bir sistemde bürokrat atananlar çalışan ve vatandaşın memnuniyeti yerine referansının memnuniyetine odaklanıyor. Çalışana selam vermeyen, sorumluluk almaktan kaçınan, sadece hesap sorarım mantığı ile hareket eden bürokratlar var. Çalışanın en doğal senelik izin hakkını bile çalışana lütfettiğini düşünen bürokratlar.

Çalışma alanında temizlik, yemek,kantin hizmetleri, kırık dökük ile ilgili sorunlar dağ gibi olmuşken kendine rakip gördüğü kişileri şikayet eden, akla hayale gelmedik yollar ile karalayan, ekibinde bulunan personeli şikayet için yönlendiren, döneminde çıkan problemler için dahi kendinde önceki dönemi suçlayan, İhale ile personele kıyafet alan,ancak giydirmeyen, mesai takibini sadece belirli personele uygulayan,satın almacıyım diye bürokrat olan ancak satın almanın temeli olan yaklaşık maliyeti hayatında bu işi iş yapmamış çalışanlara yıkan, tek bir satın alma görevlisinin olmadığı, tek bir yöneticinin olmadığı görevlendirme yapan, her gün farklı bir işleyiş sistemi kuran,egosunu tatmin için çalışanı firmalar yanında rencide eden, eli cebinde selamsız gezen,kendine yakın kişileri korumak için yasa ve yönetmelikte olmayan görevlendirmeler yapan, yasa ve yönetmeliklere aykırı görevlendireler yapan, %100 doluluk olan kuruma doluluk oranı %80 lerde olan kurumdan yıllarca süren geçici görevlendirmeler yapan bürokrat sistemini nasıl değerlendirmeliyiz.

Artk bürokrat atamalarında liyakat baz alınmalı ve görevde yükselme sınavı yapılmalıdır. Sağlık personeli görevde yükselme sınavı ile müdür yardımcısı, müdür, uzman, başkan, başkan yardımcısı, sağlık bakanlığı müfettişi, müfettiş yardımcısıolabilmelidr. 

Editör: TE Bilisim