HIMSS 6 sertifikası sahibi olan Bucak Devlet Hastanesinde katlarda bulunan sıra matiklerlerin arızalı, yada kapalı olması tepkilere yola açtı. akcagazete.com'da yer alan haberde sıramatikler için "acaba süs için mi, konulmuş bunu bilemiyorum. Eğer hizmet için konulsaydı bunlar birer birer faaliyete geçirilir vatandaş fazla sıra kuyruğunda beklemeden kendi sıralarını bu bilgisayar kontrollü sıra matiklerden alır. Bir an önce muayenesini olurlardı" ifadeleri yer aldı..

Haberde Burdur Sağlık Müdürlüğü de "Burdur Sağlık Müdürlüğü uluslararası bir sertifika olan HIMSS 6 sertifikasını verirken merak ediyorum bu aksaklıkları görmedi mi?. Burdur Sağlık Müdürlüğünden gelen yetkililerde demi acaba sadece yönetim katından dönüyorlar.! Lütfen Bucak Devlet Hastanesini yönetenler hastanenin yönetim bölümünden çıkarak hastaneyi bir dolaşmalarını eksiklikler, aksamalar, bozuk araç ve gereç varsa yerinde görmeyi tavsiye ediyorum. Kim bilir belki bizim sadece süs olarak gördüğümüz sıra matikler gibi diğer alet, araç ve gereçlerde vardır."" denilerek denetim yapmaya davet edildi.

Bucak Devlet Hastanesinde tuvaletlerin 15,30 da kapatılması ile ilgili olarak da,  poliklinik hizmetleri saat 16:00-16:30’a kadar sürmesine rağmen polikliniklerde hizmet veren tuvaletlerin temizliği saat 15:15 gibi başlıyor saat 15:30 da kapatılmaya başlandığı ve yetkili müdürünün  “temizlik hizmetleri saat 07:30’ da başladığı için saat 16:00’da temizlik hizmetlerini bitirmeyi hedefliyoruz” dediği ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilisim