Tüm dünyada sağlık hizmetleri alanında yaşanan dönüşüm, tıp alanında giderek artan hızda yaşanan teknolojik ve ekonomik gelişmeler çözüm aranan yeni hukuki problemleri de beraberinde getirmiştir. Bu bağlamda Sağlık Hukuku Yüksek Lisans Eğitim Programını bitiren, Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcılarından Uz. Dr. Orhan Meral "Tıbbi Uygulamalardan Doğan İdari Yargı Davaları" adlı ikinci baskı kitabı çıktı.

Uzm. Dr. Orhan Meral Kimdir

1983 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. Tıp fakültesini Afyon Kocatepe Üniversitesinde okumasının ardından Ege Üniversitesinde Adli Tıp ihtisas eğitimi aldı. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 yıl çalıştıktan sonra Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne başhekim yardımcısı olarak göreve başladı.

Adalet bölümü ve Sağlık Hukuku Yüksek lisans eğitimi de alan Meral'in 30'un üzerinde yayınlanmış makalesi bulunmaktadır.

Sağlık hukuku alanında 2020 yılı Eylül ayında ilk basımı gerçekleşen "Tıbbi uygulamadan doğan idari yargı (tam yargı) davaları" isimli kitabı kısa sürede tükenmiş olup, 2021 yılı Temmuz ayında ikinci baskısı çıkarılmıştır.

Sağlık ve hukuk alanında görev yapan kişilere ve bu alanlarda eğitim gören öğrencilere yol gösterici olması açısından büyük önem taşıyan kitabın ikinci baskısının da rağbet görmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim