Doktorundan hemşiresine, acil tıp teknisyeninden ambulans şoförüne, sağlıkçılar Barış Pınarı Harekatı'nda görev alabilmek için adeta sıraya girdi. İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Anadolu Bölgesi Başhekimi Dr. Yusuf Uğurlu, "9 Ekim Perşembe günü Sayın Cumhurbaşkanımız harekat emrini verdikten sonra bütün personelimiz bize telefonla ulaşarak, gönüllü olarak harekata katılmak istediklerini belirttiler. Bunların içinde iznini iptal etmek isteyen de var; eşi hamile olan ya da yeni doğmuş çocuğu olan da. 112 ve UMKE olarak Mehmetçiğimiz ve vatandaşlarımızın, bize ihtiyacı olan herkesin yanında olmak istiyoruz. Şu anda sınırda 5 adet tam donanımlı ambulansımız görev yapıyor. Burada bulunan ekiplerimiz de belli periyotlarla Sağlık Bakanlığımızın bize bildirdiği talebe göre orada bulunacaklar" dedi.

Barış Pınarı Harekatı'nda görevlendirilen 112 sağlık çalışanları Türkiye'ye ve asker ailelerine asker selamı vererek video paylaştılar.

Sosyal medyada izlenme rekorları kıran videoda sağlık görevlileri, "Sağlık personeli olarak askerimizin bölgemizin yanındayız. Büyük bir özveri ve titizlikle çalışıyoruz. 7/ 24 görevimizin başındayız. Tüm asker ailelerine buradan selamlarımızı gönderiyoruz" diyerek asker selamı verdiler

Editör: TE Bilisim