Somali’de bombalı saldırı sonucu yaralanan 4 Türk ve 6 Somali vatandaşı uçakla Ankara’ya getirildi. Yaralıları karşılayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yaralılar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

18 Ocak Cumartesi günü, Somali’de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanan 10 vatandaşı taşıyan Türk Hava Kuvvetlerine ait uçak, Ankara Etimesgut Askeri Havaalanına indi.

Bakan Koca, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk ve Somali vatandaşlarının sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla TSK’ya ait A400 uçağının ambulansa çevrilerek Somali’ye gönderildiğini belirten Koca, “Sabahın erken saatlerinde hızla tedavileri yapılıp Türkiye’de tedavisinin yapılmasını öngördüğümüz hastalarımızı getirmiş olduk. Toplam 17 hastanın 10 tanesini Türkiye’ye getirmiş olduk. Bu 10 hastanın 4’ü Türk vatandaşı, 6 hasta ise Somali vatandaşı. Türk vatandaşlarımızdan bir tanesinin genel durumunun ciddiyetini koruduğunu, diğer üç hastamızın genel durumunun daha iyi olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Somalili vatandaşların da sağlık durumuna değinen Bakan Koca, şunları kaydetti:

“6 Somali vatandaşından 4 hastamızın durumları biraz daha ciddi. Ambulanslarımız ile bu 10 hastamızı hızla şehir hastanemize nakillerini gerçekleştiriyor arkadaşlar.”

“Dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağımızı tekrar vurgulamak istiyorum” diyen Fahrettin Koca, “Ben bu menfur terör saldırısını lanetliyor, Somali hükümetine ve vatandaşlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim