Sağlıkta yabancı dilin önemini vurgulamadan önce genel olarak yabancı dilin faydalarını sıralayalım

Araştırmacılar yabancı bir dil öğrenmenin beyne faydaları olduğunu ve bir çok insanın bu sayede yaygın hastalıklardan korunduğunu keşfetti.

Dil öğrenmenin halihazırda birçok sebebi vardır. Bu sebepler kariyerinizde ilerlemek olabilir, yabancı ülkeleri ziyaret etmek olabilir, kültürel bilginizi geliştirmek olabilir, ya da sevdiğiniz bir sanatçının şarkılarını anlamak dahi olabilir. Ancak yabancı dil öğrenmenin hiç tahmin etmediğiniz faydaları da bulunmaktadır.

Araştırmacılara göre, hiç bilmediğiniz bir dili anlamaya çalışmak, beyninizin yapabileceği en büyük egzersizlerden biri. Bu nedenle yabancı bir dil öğrenmek, zekayı ve hafızayı geliştirmek için yapabileceğiniz en etkili şeylerden biri.

İnsan beyni öğrenmeye eğilimlidir. Öğrendikçe genç kalır. Öğrendikçe mutlu olur. İnsan beyni, zor problemleri ve sorunları çözmekten memnun olur. Yeni bir dil öğrenmek de tam olarak bunu sağlamaktadır.

Bir çok insan beyinlerini canlı tutmak için çeşitli bulmacalar, sorular çözer ya da oyunlar oynarlar. Ancak yeni bir dil öğrenmeye çalışmak, tüm bunlara göre çok daha karışılığı olan bir eylem olacaktır.

İkinci bir dil öğrenmek kariyeriniz için pozitif bir özellik olacaktır. Ayrıca kişisel gelişiminize de oldukça iyi etki edecektir. Karşılaştırma yapmak gerekirse, İkinci bir dil bilen insanlar bilmeyenlere göre;

genel zekası daha yüksek,
bilişsel yeteneklere daha gelişmiş
planlama yapmakta, sıralama yapmakta ve karar vermekte çok daha iyi,
standart matematik, okuma ve gramer sınavlarında daha başarılı,
etrafını daha iyi idrak edebilen,
pazarlama tuzaklarına düşmeyen,
başkalarının açısından görebilen,
daha iyi odaklanmaya ve konsantrasyona sahip,
daha iyi bir hafızaya sahip,mental esnekliği yüksek,
daha yaratıcı,insanlar olmaktadırlar.
Gelelim sağlığa, Avrupa'da Alman'ya başta olmak üzere Amerika ve Arap Ülkelerinde ciddi sağlık personeli yetersizliği var. Sadece Almanya 80 bin yabancı hemşire alacağını duyurdu. 

Son günlerde Kızılay'ın ve AFAD'ın sağlık personeli alım ilanlarını görüyoruz. Hemen hemen tüm alım ilanlarında yabancı dil şartı getirilmiş. Kızılay'ın diğer kurumlara nazaran daha fazla yurtdışı görevi ve ek ödemeleri var. 

Sağlık Turizm kapsamında ise önümüzdeki yıllarda yabancı dil bilen personel öncelikli olacak.

Üniversitede öğretim görevlisi, araştırma görevlisi ile başlayan ilk adımların tamamında yabancı dil şartı var

Editör: TE Bilisim