Özgür Manşet'te yer alan haberde;
Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören 2 yaşındaki oğlu Ali Ammar’ın ihmal sonucu yaşamını yitirdiğini belirten Ümit Karaboğa, hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde oturan Karaboğa ailesi, 29 Ocak’ta Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görürken yaşamını yitiren 2 yaşındaki Ali Ammar adlı çocuklarının ölümünde ihmal olduğunu iddia etti. Aile, beslenme sorunu nedeniyle Bursa’ya götürdükleri çocuklarının tedavisinin yanlış yapıldığı gerekçesiyle hastane hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

KATETER YANLIŞ TAKILDI İDDİASI

Yaşananlara dair konuşan Ali Ammar’ın babası Ümit Karaboğa, çocuklarını beslenme sorunu çekmesi üzerine ilk olarak Van Bölge Araştırma Hastanesi’ne, daha sonra 30 Haziran 2020’de Bursa Uludağ Hastanesi’ne sevk edildiklerini aktardı. Baba Karaboğa, yaklaşık bir ay sonra çocuğa kateter takıldığını ve hemen sonrasında çocuğun yumurtalık ve göbeğinde şişmeler meydana gelmeye başladığını ifade etti.

PANDEMİ ODASINDA YAŞAMINI YİTİRDİ

Duruma itiraz etmeleri sonrası çocuğun röntgenin çekildiğini kaydeden Karaboğa, sonrasında yaşananları şöyle anlattı: “6 ay boyunca çocuk böyle şiş kaldı. Göbek bölgesindeki şişlik için bir alet takıldı. Ondan bir gün sonra çocuk fenalaşıp yoğun bakıma kaldırıldı. Daha sonra onunla ilgilenen doktora ‘Bu şişkinlik böylemi kalacak’ diye sordum. Doktor ‘tedavi yapan diğer doktorların hatalarını düzeltmeye çalışıyoruz’ dedi. Test yapıldı, testi negatif olmasına rağmen çocuğum pandemi odasına kaldırıldı. Pandemi odasına alındığı günün akşamında çocuğum vefat etti.”

‘İHMAL ÖLDÜRDÜ’

Yaşanan ölüme dair rapor istediğini ancak bu talebinin ertelendiğini aktaran Karaboğa, Sağlık Bakanlığı’nın “E-nabız” uygulaması üzerinden çocuğuna bir günde 170 işlem yapıldığının görüldüğünü kaydetti. Karaboğa, “Kovid-19 kapmış olsa bunu hastanede kapmıştır. Çünkü bu çocuk 7 aydır bu hastanede tedavi görüyordu. Virüse yakalanmışsa da hastanede yakalanmıştır. Benim ve annesinin testi negatif çıktı. Çocuk bir ihmal sonucu vefat etti” diye belirtti.

Karaboğa, Bursa Uludağ Hastanesi hakkında iki kere savcılığa şikayette bulunduğunu ve halen bir gelişmenin yaşanmadığını dile getirdi.

ÜNİVERSİTE: İDDİALAR DEĞERLENDİRİLİR

Baba Karaboğa’nın iddialarına ilişkin aradığımız Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi, başhekimle görüşme talebimizi reddetti. Yönlendirildiğimiz Halkla İlişkiler Birimi, hastanın kaydının bulunduğunu ve iddialara ilişkin “hasta mahremiyeti” gerekçesiyle bilgi veremeyeceklerini belirtti. Birim, “Aile tarafından böyle bir başvuru varsa idare tarafından değerlendirilir” cevabıyla yetindi.

Kaynak.https://ozgurmanset.net/2-yasindaki-cocugu-hastane-ihmali-mi-oldurdu/
Editör: TE Bilisim