İlimizde Altınordu ilçesinden Ünye Fatsa Aybastı, vb. ilçelere hekim ve yardımcı sağlık personeli görevlendirmesi yapılıyor iken Ordu ilinden Sinop iline hekim görevlendirilmesi yapılmaktadır. İşe geliyorsunuz eline bir yazı veriliyor yarın sizi şu ilde görevlendirdik hayaldi gerçek oldu sağlıkta işler daha güzel oldu.
Eğitim Araştırma Hastanesinde hekimler istifa ediyor yada tayin istiyor ilimizdeki yetkilerden tek bir açıklama yok hastane yöneticileri çalışanlar kettle kullansın mı yoksa kullanmasın mı gibi konularla uğraşıyor.
Ordu devlet hastanesinden ilçelere ve il dışına personel görevlendirmeleri devam ediyor. ilimizde hastanelerde alt yapı, personel yetersizliği, yoğun bakım yetersizliği, randevu sürelerin uzunluğu vb. sorunlar yaşanırken yapılan görevlendirmeler çalışanlar da kaygı ve huzursuzluk yaratmıştır. Uygulanan sağlık politikaları vatandaşı mağdur çalışanı mutsuz etmeye devam etmektedir. Kamu kurumlarında liyakat sistemin ortadan kalkmasıyla çalışanların iş yükün daha çok artması, kurumlarda yönteme sorunun yaşanması, keyfi uygulamaların artmasına neden olmuştur. İşe göre adam değiş adama iş anlayışı son hızıyla devam etmektedir.
Yetkililere soruyoruz !
Ordu ilinde hekim fazlalığımı varda diğer illere geçici görevlendirme yapılıyor?
Ordu ilinde son 6 içinde kaç hekim istifa ve tayin istemiştir?
ilimizde kaç sağlık personeli geçi görevle çalışmaktadır? Bu geçi görevlendirmelerin sebebi nedir? Geçici görevlendirmeye gönderdiğiniz personel, kadrosunun bulunduğu kurumda personel fazlası mı?

SES Ordu Şube Başkani

Editör: TE Bilisim