Biyologlar Dayanışma Derneği 5. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri öncesinde kamu personeli olan biyologların mali, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve hak ettikleri seviyeye getirilmesi amacıyla, Memur-Sen Genel Başkanı Sayın Ali YALÇIN ile bir görüşme gerçekleştirilmişti. Elazığ Milletvekili  Metin BULUT eşliğinde;  Dernek Başkanı Tarık PATIHAN, Başkan Yardımcımız Özlem KÜÇÜKBAYRAK ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan  Hayrettin BEYHAN görüşmeye katılım sağlamışlardır.

 Biyologlar Dayanışma Derneği başkanı konu ile ilgili yaptığı açıklamada  ;meslektaşlarımızın uzun yıllardır devam eden, mali, sosyal ve özlük haklarında yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin oluşturulan görüş ve talepleri Memur-Sen’e iletilmiş ve sonuç olarak da; 5. Dönem Toplu Sözleşme Teklifinde: “Madde 31 - Ek Ödeme Oranlarında Artış; Madde 47 - Sözleşmeli Personel Olarak İstihdam Edilen Teknik Personele İlave Ücret; Madde 58- Büyük Proje Tazminatı” başlıklı maddeler ile meslek grubumuzun talepleri hükümete sunulmuştu. Oldukça verimli geçen bu görüşmede ise; yukarıdaki öneri maddelere ilave olarak, Özel Hizmet Tazminatlarının da düzenlenerek (mühendis seviyesine çıkarılması) sözleşmeye eklenmesi konusunda derneğimizin istek ve önerileri sunulmuştur. Sayın Genel Başkan da konuyla yakından ilgileneceğini belirtmişlerdir.

Biyologlar Dayanışma Derneği olarak, 2020-2021 toplu sözleşme teklifleri sonuçlanana kadar tüm süreçlerin takipçisi olacağımızı, meslektaşlarımızın mali, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağımızı tüm meslektaşlarımıza duyururuz.

Bu vesile ile her zaman yanımızda olan ve desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen değerli meslektaşımız ve Milletvekilimiz Sayın Metin BULUT’a ve bizleri önemle ve dikkatle dinleyip gerekenin yapılacağını belirten Memur-Sen Genel Başkanı Sayın Ali YALÇIN’a derneğimiz ve meslektaşlarımız adına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz… dedi.

Editör: TE Bilisim